Schouwburg De Kern

Hauschka

za 12 okt 20.15 uur
za 12 okt
20.15 uur
  • za 12 okt
    20.15 uur
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

Filantropie wordt gedefinieerd als de praktijk van het uitvoeren van liefdadige of welwillende handelingen. Hauschka, toont zijn liefde voor de mensheid door de openheid van zijn muziek. Hoewel het geen voor de hand liggende keuze is voor een instrumentaal album dat gedomineerd wordt door het steeds veranderende maar kenmerkende geluid van geprepareerde piano, heeft de Academy Award- en BAFTA-winnende componist zijn 15e solo-studioalbum Philantropy genoemd, en die titel past wonderwel.

Philanthropy is het eerste nieuwe album van Hauschka in vier jaar tijd en het markeert zijn terugkeer na zijn werk aan filmscores. Hij verwierf de reputatie als pionier van nieuwe klassieke muziek, maar laat zich niet graag in één genre passen. Toch keert hij met Philanthropy terug naar zijn roots, waarbij hij zijn oorspronkelijke geluid combineert met nieuwe experimenten. De muziek nodigt uit tot een dialoog over thema's als optimisme, verbinding en reflectie op de menselijke ervaring.

Snel tickets bestellen zonder een account aan te maken? Klik hier. 

kassa: € 28 | vvk: € 26 

"De Duitse componist Volker Bertelmann, die vorig jaar de Oscar voor beste originele muziekscore won voor zijn werk aan 'All Quiet on the Western Front', combineert ritmische herhaling en plotselinge, glitch-achtige uitbarstingen op 'Altruism', een compositie van zijn nieuwste album, 'Philanthropy'. Met behulp van een prepared piano weet Bertelmann vreemde geluiden uit een vertrouwd instrument te halen, wat resulteert in een boeiend hypnotiserend luisterstuk." - The New York Times