Tickets

 

Gevolgen van de cyberaanval op de stad Antwerpen voor onze ticketverkoop

Tot de rest van het seizoen 2022-2023 (voorstellingen tot juni 2023) geldt: 

  • Indien je al eerder tickets kocht online voor De Kern, dan zal je een nieuwe account moeten aanmaken. Door de cyberaanval zijn alle bestaande accounts verwijderd. Onze excuses hiervoor!
  • Alle schouwburgvoorstellingen tot het einde van het seizoen zullen ongenummerd zijn. Tenzij de voorstelling reeds uitverkocht was, zoals bvb. de voorstelling van Circus Ronaldo. Kocht je bv in augustus tickets voor een voorstelling in maart en staat er op je tickets een rij- en stoelnummer, maar is de voorstelling momenteel nog niet uitverkocht? Dan vervalt je genummerde plaat en mag je de avond van de voorstelling eender waar in onze zaal plaatsnemen.

    We begrijpen dat het vervelend is dat je dan niet zeker bent van je favoriete plaats, maar door de cyberaanval zijn we alle zaalplannen en de integrale verkoopshistoriek kwijt. Bijkomende tickets moeten we daardoor sowieso ongenummerd verkopen en we zien daarom geen andere oplossing dan alle niet-uitverkochte voorstellingen daarom ongenummerd te maken. Ook hiervoor onze oprechte excuses!

  • Tickets aan kansentarief kan je momenteel niet boeken via de website. Wel kan je deze tickets aan onze balie komen kopen, telefonisch via 03 821 01 36 of per mail: kern@antwerpen.be.


Ticketverkoop

De ticketverkoop vervalt één uur voor de voorstelling (let op de openingsuren van ons onthaal, ook online). Verkochte tickets worden nooit terugbetaald, tenzij we een voorstelling wegens overmacht annuleren. Gereserveerde tickets die je niet hebt afgehaald en betaald binnen veertien dagen, geven we terug vrij!

Ticketbalie
Sinds 1 augustus 2022 is het onthaal alleen nog op dinsdag en donderdag open. Dinsdag tussen 9 en 16 uur (en tot 18.30 uur vanaf 6 september tot eind mei), donderdag van 9 tot 16 uur. De balie van onze schouwburg is ook steeds geopend vanaf 45 minuten voor aanvang van elke voorstelling.

Tenzij anders vermeld is De Kern in juli en tijdens de kerstvakantie gesloten.

Via de telefoon & per mail
Telefonisch zijn we bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9 en 16 uur. Dinsdag is er een permanentie tot 18.30 uur. Telefonisch tickets reserveren kan op het nummer 03 821 01 20. Je betaalt je tickets (binnen de twee weken, anders vervalt je reservatie) tijdens de openingsuren aan onze balie. Betalen via overschrijving is niet mogelijk. Uiteraard kan je ons ook mailen op kern@antwerpen.be. Hou er rekening mee dat mails in het weekend niet beantwoord worden.

Online
De makkelijkste manier om tickets kopen is online, ook als je niet in Antwerpen woont. Dat kan via deze  website. Na betaling ontvang je je tickets in je mailbox. Print deze af of neem ze mee op je telefoon als je naar De Kern komt. We scannen je tickets wanneer je de zaal binnengaat. 

A-kaart
Goesting in ’t stad? Dan is de A-kaart helemaal je ding. De A-kaart is de gratis voordeelkaart én spaarkaart voor iedereen die van Antwerpen houdt. Ook in De Kern spaar je punten die je kan omruilen voor een voordeel. Ook aan onze balie kan je een A-kaart aanschaffen.  

Kansentarief
Met het recht op VT (=verhoogde tegemoetkoming) op je A-kaart betaal je € 2 voor de Schouwburgvoorstellingen die als kassaprijs tot € 10 kosten, bvb. alle vertoningen in Cinema De Kern.

Voor duurdere kassaprijzen stijgt dit bedrag met telkens één euro:
Kassaprijs tussen € 10 en € 15: vt-ticket bedraagt € 3
Kassaprijs tussen € 16 en € 20: vt-ticket bedraagt € 4
Kassaprijs tussen € 21 en € 25: vt-ticket bedraagt € 5
En zo voort…

Dit getrapt systeem hanteren de Antwerpse schouwburgen (Noord, Corso, De Klap en De Kern) vanaf seizoen ’22- ’23.

Of je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming kan je checken bij jouw mutualiteit. Meer info vind je op www.antwerpen.be/a-kaart.

© Marie Bouly