Schouwburg De Kern

Over De Kern

Welkom in De Kern,
de schouwburg ten Zuiden van Antwerpen.

Schouwburg De Kern is een begrip, al vele decennia lang. Vandaag leiden grootouders hun kleinkinderen naar onze schouwburg waar ze zelf, vijftig jaar geleden, via schooltoneel voor het eerst met de magie van het theater in aanraking kwamen.  De Kern is met andere woorden een cultuurhuis waar mensen blijven thuiskomen. We kennen ons publiek én het publiek kent ons.

Die laagdrempeligheid en (klant-)vriendelijkheid vertaalt zich niet alleen in een open, gezellige foyer en een warme, uitnodigende theaterzaal. Ook de standvastigheid waarmee we ons programma samenstellen, is een troef. Het publiek wéét dat je in De Kern terecht kan voor vele verschillende genres: theater, comedy, workshops, muziek… Dat onze maandelijkse cavaconcerten hun 34ste seizoen ingaan en dat Cinema De Kern al meer dan 40 (veertig!) jaar wekelijks op dinsdag zorgt voor twee vertoningen van steevast steengoede films – het zijn cijfers die tot de verbeelding spreken.

Maar het moet gezegd: naast het traditionele, duurzame karakter van De Kern valt eveneens de zin voor innovatie op die de werking keer op keer verrassend inkleurt. Cinema De Kern mag dan al decennialang bestaan, nieuw zijn de pop-uprestaurants gekoppeld aan de filmervaring. Theater mag dan een sterkhouder zijn van deze schouwburg, elk seizoen doen nieuwe gezelschappen voor het eerst Wilrijk aan, ieder seizoen duiken nieuwe festivalformules op.

De missie van De Kern laat zich dan ook het best als volgt omschrijven: uitdagend én laagdrempelig, uitnodigend én verrassend, vernieuwend én herkenbaar: De Kern is de meest klantvriendelijke, hoogstaande, warme, gezellige en relevante schouwburg van Wilrijk, Antwerpen en omstreken.