Schouwburg De Kern

Tom Van Dyck

Overal zit mens - een moordfantasie
za 7 dec 20.15 uur
za 7 dec
20.15 uur
  • za 7 dec
    20.15 uur
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

Overal zit mens – een moordfantasie is een meeslepende reis door de gedachtekronkels van kluizenaar Kasper Kind, boswachter met ‘Waldschmerz’, die al breinwandelend grip probeert te krijgen op de demonen in zijn hoofd. Niet alleen veracht Kasper het zelfgenoegzame groepsdenken van de menselijke soort, ook is hij woedend om het vernietigende effect van de mens op de natuur. Om niet ten prooi te vallen aan totale waanzin, beraamt Kasper een moord ...

Naar de gelijknamige roman van Yves Petry die met dit boek op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2023 belandde.

Snel tickets bestellen zonder een account aan te maken? Klik hier

kassa: € 17 | vvk: € 15 

Onderdeel van

“In het najaar ga ik op tournee met een monoloog waarin ik in de huid kruip van een wraakzuchtige bosbeheerder. In de periode dat ik boswachter wilde worden, was dat trouwens een gedachte die weleens door mijn hoofd spookte: zal ik een goede boswachter zijn, of ga ik er een spélen? Wel, binnenkort zal ik boswachter zijn op de plek waar ik thuishoor: het toneel. (lachje, denkt na) Wat ik me wel heb voorgenomen toen ik weer het toneel opging, is dat ik meer dan ooit Deze Tijd wil verwoorden, en minder dan ooit vatbaar wil zijn voor licht entertainment.”

Van Dyck in De Morgen, 24/02/’24