Schouwburg De Kern
Aisha Zeijpveld

Valentina Tóth

Wildbloei
za 16 nov 20.15 uur
za 16 nov
20.15 uur
  • za 16 nov
    20.15 uur
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

Valentina Tóth won in 2022 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Kort daarop werd zij door de Volkskrant uitgeroepen tot hét Comedy Talent van 2023. De Volkskrant beschreef haar werk als ‘een eigenzinnig mengsel van kleinkunst, klassieke muziek, opera en musical’ en de Theaterkrant schreef: ‘Wat een muzikaliteit, wat een podiumkracht, wat een lef!’.

Nu is daar haar eerste avondvullende voorstelling: 'Wildbloei', een ode aan de hysterische vrouw. In deze tragikomische, muzikale en over the top one woman show verkent ze de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij.

Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages, houdt ze met 'Wildbloei' haar publiek onder schot en brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding. Ook goed.

Snel tickets bestellen zonder een account aan te maken? Klik hier

voorverkoop: € 17 | kassa: € 19

Het advies van De Kern:

Valentina Tóth haar debuutvoorstelling werd overladen met prijzen in Nederland. Verwacht geen rechttoerechtaan comedy waarin de grapjes elkaar aflossen, omdat we dit in het vakje comedy hebben gezet. We moesten er een stempel op zetten en het is de roze comedy stempel geworden. Maar: dit is óók onversneden theater én cabaret mét een boodschap van een actrice, comedienne en muzikant/zangeres die soms choqueert, maar meestel ontroert en je misschien in verwarring brengt of verweesd achterlaat. Heerlijk.

Aisha Zeijpveld

Een overweldigend debuut over ‘de hysterische vrouw’

NRC