#cultuurwerkt

Een nieuwe naam hadden we al, inclusief een nieuwe huisstijl en een volledig opgefrist aanbod. Dit jaar voegen we aan die toeters en bellen een baseline toe, een gebalde omschrijving die Kernachtig (uiteraard) samenvat waar we voor staan. #cultuurwerkt

De vlag dekt verschillende ladingen. Bijvoorbeeld dat we erin slagen om met onze kleine infrastructuur (als enige Antwerpse schouwburg beschikken we slechts over één zaal, en wel eentje met een capaciteit van ‘slechts’ 350 stoelen) toch gigantisch veel activiteiten te organiseren en jaarlijks een tsunami aan tickets te verkopen.


Voorts zijn er de zaligmakende aspecten van cultuur. Trouwe bezoekers van De Kern en Bib Bist weten: cultuur zorgt voor verdieping in je leven, nieuwe inzichten, onthaasting en verrassende ontmoeting met anderen... Pik eens een avondje mee in Schouwburg De Kern en je zal het snel merken... In de eerste plaats wil #cultuurwerkt benadrukken dat artiesten die hier en nu in Vlaanderen een carrière uitbouwen, volleerde
werkbeesten zijn. Ze plooien zich doorgaans driedubbel en smijten zich met een overgave die niet van deze wereld lijkt. En waarom? Niet voor het grote geld. Neen, ze jagen een droom na. Ze smijten zich omdat ze niet anders kunnen. De muzikanten die hier zelf hun decor opbouwen en afbreken, de acteurs die van voorstelling naar voorstelling snellen, vaak met drie, vier rollen en bijhorende teksten in hun hoofd, de dichters die schoolvoorstellingen spelen – je begint te denken dat Jacques Brel gelijk had, toen hij zei dat kunstenaars het niet in de eerste plaats van de muze moeten hebben, maar wel van zweet, inzet en  volharding.

In september zwaaien we de deuren open van een grondig vernieuwde De Kern voor een waardevol nieuw seizoen boordevol mooie, grote en verrassende namen. We hebben ons best gedaan om te tonen dat #cultuurwerkt. Ook voor u.