Wilrijk jazzdistrict

Met een nieuwe editie van Jazz Wilrijk nu zaterdag en later in oktober de opening van een nieuwe jazzclub,  bewijst Wilrijk hét jazzdistrict van Antwerpen te zijn.

Terwijl jazzliefhebbers afgelopen zomer wat op hun honger bleven zitten door het wegvallen van een editie van Jazz Middelheim in park Den Brandt, kunnen ze nu zaterdag 7 oktober opnieuw terecht voor de Wilrijkse jazzhoogdag onder de naam Jazz Wilrijk.

Sam Joris en zijn octet zal samen met vader en jazzicoon Bert Joris jazzliefhebbers op hun wenken bedienen. Dat hoofdoptreden iin De Kern is al een tijdje uitverkocht. Maar ook dit jaar zijn er naast het openingsconcert in de schouwburg tal van verrassende, kleinschalige gratis locatieoptredens (met de steun van het district Wilrijk).

Programma
Jazz Wilrijk is al jaren een begrip bij jazzliefhebbers. De Wilrijkse Kernkunstenaars, zangeres Tutu Puoane en pianist Ewout Pierreux, zijn voor het tweede jaar op rij de curatoren. Zij brengen de crème de la crème van de Belgische jazzscene naar Wilrijk. Zij stelden een erg gevarieerd programma samen.

Jazzvocalisten Fien Desmet (in Wijnbar Swaf!) en Yentl Verborgt (in jeugdcentrum Vizit) zijn stemmen die beklijven. Het trio van Antwerps pianist Milan Verbist speelt in de foyer van De Kern. Pianovirtuoos Alex Koo verzorgt dan weer een optreden in de Sint-Bavokerk en Matthias Van den Brande Trio tekent present in het Volkshuis. In ’t Spant brengt Wenya In Orbit een ode en herinterpretatie van nummers van legende Wayne Shorter.

Nieuw: jazzjam in de foyer
Afsluiten doen we deze editie voor het eerst met een heuse afterparty en jazzjam in de foyer van De Kern. Het was de expliciete vraag van curator Ewout Pierreux om alle muzikanten uit te nodigen om na hun locatieoptredens terug naar De Kern te komen voor een afsluitende jamsessie.


Meer jazz? Roasted Jazz!
We starten binnenkort ook met een nieuw muziekconcept: Roasted Jazz. “Het wordt de warmste jazzclub van Antwerpen” vertelt Kristof Vancraybex (muziekprogrammator van De Kern). “Samen met Ewout trekken we graag de jazzlijn door in het reguliere aanbod van De Kern. We brengen de boeiendste acts naar onze artiestenfoyer, met voor de gelegenheid verse roasted koffie en cognac.”

Op woensdag 18 oktober staat de eerste editie op het programma en er wordt meteen hoog ingezet voor deze eerste keer. ZWORNTURF geeft kleur aan het programma. Het is een nieuw trio rond Frank Deruytter, Jozef Dumoulin en Dré Pallemaerts. Ze nemen ons mee in een wondere wereld waar melodie en virtuositeit hand in hand gaan. Later dit seizoen ontvangen ze nog bands als Secret Exit Trio, Frank Vaganée en Sam Gertmans met Teun Verbruggen en het Erik Vermeulen Trio.“ sluit Vancraybex af.