Schouwburg De Kern

Dagdromen over zwoele namiddagen en tropische avonden

Hoewel heel wat plannen de voorbije weken letterlijk in het water vielen door aanhoudende regen, durven we – optimistisch als we zijn – te dagdromen over zwoele namiddagen en tropische avonden op De Zomerboerderij.

Vorig jaar, tijdens de laatste twee weken van augustus, verwelkomden de uiterst sympathieke krachten achter De Kinderboerderij ons met open armen. Het zonovergoten amfitheater, omringd door weelderige natuur, bleek de ideale locatie voor ons cultuurfestival. Jullie kwamen ook massaal kijken, luisteren en genieten van alles wat we te bieden hadden. Reden te meer om het succes van vorig jaar voort te zetten.

De Kinderboerderij is een geliefde plek voor zowel inwoners van Wilrijk als daarbuiten, waar velen als kind met hun ouders of school naartoe gingen. Hier kunnen kinderen vrij bewegen en ravotten. De groene omgeving, de dieren en de vele uithoekjes waar kinderen zich kunnen verstoppen, spreken tot de verbeelding. Daarom breiden we het familieaanbod voor deze komende editie uit met méér theater en workshops waar het hele gezin, jong en oud, aan kan deelnemen. Zo gaan we onder andere met Theater Lapstok Op Notenjacht (4+) en kun je leren koken op open vuur of bloemkransen maken.

Gezien het succes van Roasted Jazz en Jazz Wilrijk zetten we ook die muzikale lijn voort. Ditmaal met een serieuze dansbare twist en doorspekt met exotische klanken. 
PAARD. is, naast een zeer toepasselijke bandnaam voor de kinderboerderij, ook een driekoppige band onder leiding van vibrafonist Wim Segers. Met het sterk door dub en reggae beïnvloede gelegenheidsensemble, waaronder Andrew Claes, Bram Weijters, Fré Madou, Frederik Meulyzer en Prisca Nisimwe, bewandelen we verder het pad van groovy en eigentijdse jazz. Ook de dauwconcerten hebben een jazzy insteek, met Chantal Acda, die net een prachtige LP opnam, en Festi, het project van zangeres Fien Desmet.

Met dé locatietheatergezelschappen bij uitstek, Comp Marius en Martha!tentatief, hebben we twee exclusieve voorstellingen op het programma: Venus van en met Evelien Bosmans en Lukas de Wolf, en De Eenzame Stad van Johannes Lievens. Die laatste zien we trouwens op 21 december terug in Schouwburg De Kern met nieuw werk tijdens Platform in de maak.

Momenteel wordt het terrein klaargemaakt om de laatste sporen van de winter en natte lente te verwijderen. Onkruid wordt gewied, gras gemaaid en struiken gesnoeid. We hebben enkele kleine aanpassingen gedaan om jullie bezoek aan de Zomerboerderij zo aangenaam mogelijk te maken. De zone rond de bar is nu volledig overdekt, zodat jullie kunnen schuilen bij regen - al duimen we natuurlijk voor stralend weer zodat die tent voor schaduw zal zorgen! Daarnaast zorgen we voor dj's voor en na de optredens om de temperatuur verder op te drijven!

Tot binnenkort!