Schouwburg De Kern
© Marie Bouly

"We proberen de tijdgeest te vatten"

Sophie Vermeulen (Atelier-verantwoordelijke)

Atelier De Kern? Vinger aan de pols van de altijd veranderende tijd! Sophie Vermeulen werkte al in De Kern, in haar eigen woorden, ‘toen de dieren nog spraken.’

Heb je hier altijd hetzelfde gedaan?
“Ja en neen. Ik buig me al erg lang over het aanbod van onze dagactiviteiten, maar wat indertijd ‘cursussen’ heette, een verzamelnaam voor meestal langdurige lessenreeksen, is doorheen de jaren veranderd in Atelier De Kern, een vlag die een gans andere lading dekt.”

Wat voor publiek bereikt Atelier De Kern zoal?
“In leeftijd erg verschillend gaat het natuurlijk steeds om mensen die goesting hebben om bij te leren, creatief bezig te zijn. De omschakeling naar Schouwburg De Kern heb ik aangegrepen om enkele nieuwe ingrepen door te voeren. Je zou kunnen zeggen dat we de tijdgeest proberen te vatten met nieuwe centrale thema’s zoals duurzaamheid, hergebruik, ecologie, en altijd toch ook met een groot aandeel sfeer & gezelligheid. Want ook primeert in atelier De Kern: het belang van het kleine ontmoeten.

Voor dat ontmoeten ging ik op zoek naar nieuwe locaties die telkens een inhoudelijke link hebben met de workshop die gegeven wordt zoals het gezellige Bar Valaar voor onze tastings.

En last but not least ben ik erg blij (en fier) met het op maat gemaakte fotoproject Brieven van thuis waarbij fotografen Ellen Smeets en Debby Huysmans samen met de bewoners van de verschillende dienstencentra in Wilrijk aan de slag gaan met foto’s en verhalen van hun bewoners. Ik kijk al uit naar de straffe beelden én naar de afsluitmomenten met koffie met taart. (Lacht)”  

>> bekijk het volledige Atelier De Kern-aanbod