Schouwburg De Kern

Het Repair Café verhuist

Vanaf september verhuist het Repair Café van dienstencentrum Valaar naar de Oxfam Tweedehandswinkel aan de Jules Moretuslei. Een plek die helemaal past bij onze invulling van duurzaam hergebruik. 

Er gingen de voorbije jaren bijna ontelbaar veel apparaten door de vaardige handen van onze repairvrijwilligers Stephan, Guido en Jan. Af en toe kon een toestel niet hersteld worden maar het merendeel van de radio’s, strijkijzers, reisklokjes … kregen ze vlot weer aan de praat. Open krijgen – soms was dàt een tour de force - en herstellen lukte meestal wel, de moeilijkheid zat hem vooral in het terug in elkaar zetten: het juiste vijsje in het juiste gaatje draaien had vaak iets weg van een wiskundige formule. 

Maar dàn, als het allemaal gelukt was en het toestel werd getest, … dan verschenen de glunderende gezichten waar we het al die jaren voor gedaan hebben en blijven doen. De succesformule van ons Repair Café bezorgde ons een heleboel vaste klanten.

We verwelkomen ze graag, samen met iedereen die ons Repair Café tot nu toe nog niet heeft gevonden op onze nieuwe stek. Je kan ons er elke 2de woensdag vanaf september vinden.