Onze avonturen in bib Bist

Door de verbouwingen in De Kern bracht ons onthaalteam de zomer door in bib Bist met een pop-onthaal. Medewerkers Luther Vanhoof en Sofie Goossens blikken terug op de periode daar. "We gaan de bibbeleving toch wat missen."

“Gaan we niet te veel impact creëren als we met ons onthaal gaan pop-up’en in de bib?” Dat was de eerste vraag die we ons stelden. Er werd overwogen, bevraagd en voorgesteld; we zouden toch een paar maanden in de bibliotheek van Wilrijk (op Bist 1) gaan resideren. De verhuis konden onze klanten al volgen op sociale media en ook af en toe een beeld van dat nieuwe pop-up onthaal: gezellig!

Dat was ook wat vele mensen zeiden die hun weg vonden naar ons onthaal en niet alleen klanten van onze schouwburg, we verwelkomden ook bib-bezoekers en andere nieuwsgierigen aan ons tafel-onthaal. Grappige taferelen ook, we kregen vragen over boeken antropologie, Oscarwinnaars op DVD of de weg naar de computers of toiletten, en vele vragen betreft de districtswerking (als de districtsloketten gesloten zijn stromen mensen automatisch door naar de bib)… “Is dat hier dat we een pasfoto kunnen trekken?”

We werden vooral overvallen door de bedrijvigheid die in de Wilrijkse bib te beleven valt door een ongelofelijke waaier die de verscheidenheid van de mensheid tentoonspreidt. Werkelijk alle soorten mensen groot en klein van alle kalibers en windstreken zagen we passeren, de hele wereld komt samen in de bib.

We kunnen de collega’s van de bib dan ook niet genoeg bedanken voor hun gastvrijheid, een altijd vrolijke ‘goeiemorgen’, ‘tot morgen’, ‘fijn weekend’, ‘fijne avond nog’ of ‘kan ik iets meebrengen?’… Fijne babbels ook met iedereen, inclusief de stagiaire en de vrijwilligers die dagelijks de bib bevolken. Grappig ook om te zien dat een aantal vaste klanten van ons de bibliotheek nog meer frequenteren met een bezoekje: krantje of magazine lezen, gewoon chillen op de vele banken en andere zitplaatsen, jazzke opleggen op de draaitafel in de jazzhoek (met de hoofdtelefoon), koffietje drinken in BarBista… Maar ook vele studenten (examens èn herexamens, ach), vele kinderen die helemaal opgaan in de uitgebreide en gezellige kinderhoek van de bib, mensen die spontaan beginnen voorlezen aan een aantal kids die wat verloren lopen, het kan allemaal in de bib en wij, we zagen dat het goed zat. We zagen kinderen die zich verloren in boek of strip en daardoor hun ouders kwijt raakten, heerlijk toch.

Wij zitten nu terug in onze Kern en we moeten toegeven dat het weer wat wennen was, we missen de bibbeleving toch een ietsje…

Bedankt Elke, Kathleen, Trudie, Magali, Melanie, Sarah, Birgit, Paul, Arvid, Johan, Tom, Mark voor ons verblijf daar, het was een beetje vakantie en een compleet fijne ervaring!

WIJ ZIJN ALS VANOUDS TE BEREIKEN IN SCHOUWBURG DE KERN (KERN 18) OP DINSDAG EN DONDERDAG VAN 9 TOT 16 UUR (en vanaf de eerste film op 19 september op dinsdag tot 18.30 uur). Welkom terug!!!

Thanks en groetjes,

Sofie en Luther, onthaalteam van Schouwburg De Kern op tijdelijke pop-upmissie in bib Bist