Wat je van geiten kan leren

De twee laatste weken van augustus groeide op de terreinen van de Kinderboerderij van Wilrijk een klein kunstenfestival op mensenmaat: de Zomerboerderij.

De Zomerboerderij werd een eerste geslaagde editie van De Kern op locatie. Met openluchtcinema, theatervoorstellingen, dauwconcerten, circusspektakel, workshops, concerten voor jong en oud en comedy was zowat alles wat je een heel cultuurseizoen lang kan beleven in De Kern, ook op locatie te vinden.

Onze vrienden van de Kinderboerderij maakten een indrukwekkend amfitheater met sfeervol podium en zorgden voor lekkere drankjes. We vroegen Joost Elschot als beeldend kunstenaar om het terrein een eigen look & feel te geven en maakten een terreintje in boerderij stijl waar je kon genieten van zomerse avonden.

Wat leerden we?

  • Zomer en de Kinderboerderij is een fijne combinatie. De Wilrijkenaar vond massaal (en met de fiets) de weg naar het veld waar het allemaal gebeurde.
  • Regen schrikt mensen niet (al te veel) af. Wie de voorstelling ‘Boerenpsalm’ meemaakte heeft gemerkt dat een theatervoorstelling in de regen meemaken, geweldig verbindend werkt. Acteurs die zich niet laten tegenhouden door wat regen, daar stelt het publiek zijn hart voor open.
  • Alleen bliksem en donder en (veel) wind kan een filmpubliek tegenhouden. Eén keer moesten we het doek neerlaten over een cinema-avond omdat de weergoden het ons niet gunden. Die mensen kregen van ons een brief met een ticket om naar cinema De Kern te komen in de loop van de komende maanden. Want de dapperen, die moet je belonen.
  • Alpaca’s zijn geen lama’s. Al lijken ze een klein beetje op elkaar. En een bok kan stinken. Maar dan weet je dat je op de boerderij bent.
  • Dat we goesting hebben in meer. Ook in de winter. En dat we niet alleen zijn die goesting hebben in meer.

Graag tot binnenkort in de Winterboerderij!