Schouwburg De Kern

6000 tickets voor scholen

Juni is voor Speeltuin-programmatrice Els Geerts de maand van de scholen. Die schrijven dezer dagen massaal in op voorstellingen voor volgend seizoen.

Dat we in onze schouwburg een groot publiek tevreden willen maken met ons ruime aanbod, weten vele trouwe bezoekers al. Maar weten ze ook dat er elk seizoen opnieuw enorm veel scholieren naar onze zaal komen?

We ontvangen, niet in het minst zelfs, inderdaad ook véél scholen op maar liefst een  60-tal voorstellingen (goed voor inmiddels alweer een  6200 plaatsen – en elke dag komen er nog aanvragen binnen) buiten onze voorstellingen voor volwassenen.

Dat blijven we belangrijk vinden. En aan het intekenen door zowel Wilrijkse als niet-Wilrijkse scholen te merken, blijven scholen het ook erg appreciëren. 

Gelukkig maar, in een steeds flitsendere, snellere, soms ´overladen´ omgeving waarin alles ´kort en ´leuk´ moet zijn. Een voorstelling bijwonen leert kinderen, (en ja, enkelen dienen dat écht ´terug´ te leren of zelfs aangeleerd te krijgen) om met ogen, oren, hart, reukzin, taalgevoel en  voelsprieten tegelijk een verhaal te ervaren.

Er zitten dansstukken bij, teksttheater, beeldende voorstellingen, film, animatie, poppentheater, erg grappige of juist ernstige stukken. Ook die variatie is belangrijk; op verschillende manieren spreekt het de verbeelding, de fantasie en de inleving aan. En op die manier is het een kiem voor de groei van hun empathie, het ´zich inleven in´.

We hopen dat en moedigen het positief aan, dat er (van kleuter tot middelbaar) in de klas verder wordt gepraat over wat er zich afspeelde in een stuk. Over hoe leerlingen deze of gene scène hebben ervaren. Ook op die manier leren ze van elkaar en leren ze zich verplaatsen in een ander/in een andere situatie. Veel kinderen krijgen het niet per se mee  ´van thuis uit´.

Blijven komen dus, het is waardevol ;-)!

Els

>> Ontdek ons scholenaanbod hier