Theater FROEFROE

Prins Arthur V
SCHOOLVOORSTELLING
do 30 mei
do 30 mei

PRINS ARTHUR V (8+)

Met "Hele Verhalen Voor Een Halve Soldaat" heeft Benny Lindelauf een zoveelste juweeltje in de jeugdliteratuur afgeleverd. Na het bekroonde "Tortot" is deze verhalenbundel het, minstens zo sterke, vervolg. Al de verhalen is dit boek zijn heerlijk, fantasievol, speels en toch pakkend.
Als figurentheater spreekt één verhaal ons in het bijzonder aan: "De Terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde". Een keihard verhaal over de minst sympathieke poppenspeler ooit. 

Een bezeten marionettist die ondanks  verregaande reuma in zijn handen nog een laatste keer wil schitteren op “Le Grand Concours Des Marionettes et des Poupettes.”, in aanwezigheid van de keizer zelf. Hiervoor koopt zijn moeder hem een dwergmeisje, Zenna, dat beetje bij beetje leert hoe ze Arthurs perfecte marionette kan zijn. 
Het is hard werken om de bewegingen van een pop perfect na te doen en de touwtjes strak gespannen te houden. Tijdens deze charade van bedrog en manipulatie groeien de autistische Arthur en de kleine Zenna beetje bij beetje naar elkaar toe.

“De Terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde” is een mooi en intrigerend verhaal met schitterende sprookjesachtige karakters en een verrassend plot. Het baadt in een macabare sfeer vol humor, in de beste Tim Burton-traditie.

Jan Maillard schreef Roodhapje, Repelsteel, Macbeth en was ook de maker van De Grote Boze Wolf Show. Nu bewerkt hij, dit verhaal van Benny Lindelauf, over Arthur V, de beste poppenspeler ter wereld (volgens hemzelf en zijn moeder).
Samen maken we hiervan een verrassende en poëtische voorstelling, die ruikt naar Pulicinella met een vleugje kaneel.

Heerlijk, onversneden figurentheater met een absolute topcast.

Met: Joost Van den Branden, Bart Van Der Heyden, Gert Dupont, Marianne Loots, Ellen De Mul (Spelstage), Mattis Van Den Branden (Assistentiestage)
Live - muziek van en door Luna Janssens (Compositie en uitvoering - stage kleinkunst)
Techniek: Jo Heijens en Marjolien Cuypers
Tekst naar Benny Lindelauf van Jan Maillard en cast
Regie: Marc Maillard

‘Naar het verhaal "De terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde" uit het boek Hele verhalen voor een halve soldaat van Benny Lindelauf’

Voor leerlingen van L4,L5,L6

€5/lln 

Gelieve een kwartier voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn met de leerlingen.