Schouwburg De Kern

Verbouwingen #2: voorhamer & ruimtes!

Drie weken ver zijn we qua verbouwingen. Na sterke werkmensen met voorhamers, kwamen de ruimtes. Tussenmuren weg en daar duiken ze op: grote, lege ruimtes. Klaar voor nieuwe plannen.

Zoals we in onze eerste nieuwsbericht over de verbouwingen al hebben gemeld, is De Kern tot eind augustus omgetoverd tot één grote werfzone. Zowel het onthaal, de toiletten als de artiestenloges worden compleet gerenoveerd.

Toen we begin deze week de deur naar de artiestenloges opentrokken, schrokken we even. Waar de dagen voordien de bakstenen nog nette rechte muren vormden, lagen ze nu in een reusachtige berg verspreid over de ruimte. 'Morgen eens foto's van nemen voor onze website'. Tja, de dag nadien weer een verrassing: in diezelfde ruimte lagen geen bakstenen meer. Geen enkele meer te bespeuren. Om maar te zeggen: de werkmannen die bij ons aan de slag zijn, petje af voor hen. Al wekenlang maken ze lange werkdagen. Combineren ze brute werkkracht met een onwaarschijnlijke zorgvuldigheid en netheid. Wij vreesden voor een foyer en zaal vol stof. Niks daarvan. In de foyer en op het podium staan reusachtige wanden, al het stof blijft er netjes achter. De sloophamer verwisselen die werkmannen de dag later voor de kruiwagen, op naar de achterkant van ons gebouw waar ze via een stortkoker alles in een container afvoeren. 

En zo onstaan er ruimtes. Grote, lege ruimtes. Waarbij je al goed moet kijken hoe het vroeger ook alweer ingedeeld was. Het onthaal, de toiletten; los van wat binnenmuren (met de tag 'stay') lopen ze in elkaar over. Onze beste brainstormer in huis ziet er perfecte plekken in voor allerhande projecten, maar dan roepen we hem tot de orde, tonen we hem de plannen en wijzen we: 'daar het onthaal, tot hier en daar; daar komen de nieuwe toiletten.' 

Binnen een week vertrekken we met vakantie. Maar de werkmannen niet. Die blijven gaan. Zeer benieuwd hoe dat er begin augustus allemaal zal uitzien. We houden je mee op de hoogte!