Verbouwingen #1: alles kapot!

De komende maanden houden we je via De Kern+ op de hoogte van de verbouwingen in De Kern. Deel 1: alles kapot! 

Nog tot begin september is De Kern een werfzone. Op tal van plekken in het gebouw zijn werkmannen sinds 1 juni aan de slag. 

Wat staat er op de planning?

  • nieuwe toiletten: de vrouwen wc's dateren nog van de jaren stillekes en waren dringend aan vernieuwing toe. De herentoiletten waren in de jaren '90 al eens gerenoveerd, maar: vijf verschillende soorten grijstintentegels, erg vrolijk werden ook wij er niet van. Dus, alles weg en nieuw! 

  • het onthaal: de visbokaal, het frituur, ... de bijnamen voor onze ticketbalie waren niet echt flatterend (nu het ding weg is, mogen we uit de biecht klappen). Laat ons eerlijk zijn: we hebben de laatste jaren onze foyer zo sterk vernieuwd dat het contrast met dat lelijk grijs kot steeds groter werd. Dus ook hier: ander en beter! Het mindervalidetoilet dat naast het onthaal stond wordt mee opgenomen in het nieuwe onthaal, en dat toilet verhuist naar het nieuwe sanitairgedeelte. Logisch. 

  • de artiestenloges: veel bezoekers zijn er nog nooit geweest, maar geloof ons: ook hier was vernieuwing dringend nodig.


Dus, sinds 1 juni is De Kern een werfzone.
Op dag 1 werd er nog eerst gebouwd in plaats van gesloopt. Overal plaatste de bouwfirma houten wanden om het stof tegen te gaan. Zelfs op het podium werd een houten gang gebouwd om het afval van de loges over het podium te kunnen afvoeren. Sinds begin deze week gaat het plots razendsnel. Geen spoor meer van het onthaal, de tussenmuren in de toiletten zijn gesloopt, ...