Schouwburg De Kern

Lees het volledige magazine hier.
Of haal het gratis op in De Kern of binnenkort in een van onze verdeelpunten.
Ontvang je ons magazine graag voortaan thuis gratis in je brievenbus? Mail ons via kern@antwerpen.be!


Het De Kern-magazine wordt volledig in huis gemaakt.
Directeur Max Temmerman schreef daarover volgend edito:

PLANKENKOORTS
Wisten wij veel wat een plank was? 
Ze komen in dozen, je moet ze in elkaar draaien met zo’n lastig ijzeren dingetje, ze vormen de bijzettafel waarvan je niet wist dat je hem nodig hebt – stop de klok. Maar zo’n plank blijkt ook iets helemaal anders te kunnen zijn (op het einde van dit tekstje ontdek je het).

Wisten wij veel wie De Vleesmeesters waren. We improviseerden met tientallen seizoensbieren uit alle werelddelen alvorens te ontdekken dat er in buurgemeente Edegem een zotte brouwersbende actief is met uitstekende bieren op hun palmares. (Sinds we hun bieren schenken in onze foyer, is onze omzet zowat vervijfvoudigd.)

Wisten wij veel hoe je een pop-up restaurant uit de grond stampt toen we een jaar geleden het idee brainstormden om iets met de mega-getalenteerde Koko te doen, maar twee uitverkochte edities van KoKo kookt (onze filmdiners) later, draaien we ons hand niet meer om voor een paar couverts meer of minder.

We hebben er een spannende twaalf maanden op zitten met z’n allen. We dachten dat we wisten hoe een schouwburg en een schouwburgprogramma in elkaar steekt maar we besloten om àlles te veranderen. Onze naam, onze vormgeving, onze website, onze affiches, onze toog, onze foyer, ons programma. We lanceerden festivals als KERNBOM en FLIKFLAK, we riepen Double Bills in het leven, lieten Nigel Williams comedyworkshops voor senioren organiseren, ... en ja, we vervingen onze seizoenkrantjes door een nieuw De Kern Magazine om ruimte te scheppen voor extra achtergrondverhalen en leuke weetjes over onze werking.

Maar natuurlijk wisten we nog niet hoe je dat doet, een professioneel magazine in elkaar draaien. Toen we daarom een expert-magazinemaakster om advies vroegen was het eerste wat ze zei: maak een plank. Alle nog lege pagina’s overzichtelijk samengebracht op de muur, om zo tot een mooi organisch geheel te komen. Alsof de lege pagina’s op een plank staan, die tegen de muur hangt. Wekenlang hing de plank tegen een muur in ons bureau en werden lege pagina’s één voor één gevuld met magazinewaardige artikels, interviews en rubrieken. Lang leve de plank!