© Marie Bouly

De favoriete jazzplaten van Tutu Puoane en Ewout Pierreux

Naar aanleiding van Jazz Wilrijk op 1 oktober vroegen we curatoren Tutu Puoane en Ewout Pierreux naar hun favoriete jazzplaten. 

Gemeenschappelijke favorieten

’The Melody At Night With You’ van Keith Jarrett
“Het is een solo piano-album dat hij in zijn thuisstudio opnam in de periode dat hij leed aan het CVS- syndroom. Een heel ingetogen ballad-album dat recht naar het hart gaat en naar de keel grijpt.”

‘Freedom In The Groove’ van Joshua Redman
“Een album vol swingende en groovende smash hits uit Joshua’s hoogdagen in de jaren ’90 - onze studententijd - dat we allebei toen nog onafhankelijk van elkaar (Tutu in Kaapstad en Ewout in Leuven) grijs gedraaid hebben. Feel good meezing-jazz, gespeeld door een superkwartet met naast Joshua op tenorsax Peter Bernstein op gitaar, Peter Martin op piano, Chris Thomas op bas en een piepjonge en magistrale Brian Blade op drums.

De favoriet van Tutu

‘Duets’ van Carmen McRae en Betty Carter
“A masterclass in jazz singing right there. :-)”

De favoriet van Tutu

‘Hope’ van pianist Kevin Hays en gitarist Lionel Loueke in duo
“Ongelooflijk mooi, fascinerend en origineel album met niet enkel pareltjes van composities van de beide heren, maar ook ultramuzikaal samenspel en prachtige solo’s, én zeer mooi opgenomen en gemixt.”

Meer nieuws: 

"Het leven? Te ernstig om ernstig te nemen"

In Oud, niet Out! gooit De Kern senioren voor de leeuwen, op zoek naar gul geschater. Allemaal onder het goedkeurend oog van comedylegende én coach Nigel Williams.

Cinema is niet uit te roeien

Een 1+1 actie in 20.000 brievenbussen in combinatie met fantastisch sterke Belgische films, doet Cinema De Kern herleven.

"Bijna lachwekkend hoe wit de meeste publieksfilms in ons land zijn"

Een gesprek met Hans Herbots en Babetida Sadjo (Ritueel) over de zere plekken in onze geschiedenis en het gebrek aan kleur in onze cinema.
van 13