Op pad tijdens Brooddozendag

Die middag staat al enkele jaren in het teken van een ´goede start´ van het schooljaar.  Speeltuin-programmator Els brengt verslag uit. 

Kom, ik neem je mee onder de arm op ´ Brooddozendag ´! 

Die middag staat al enkele jaren in het teken van een ´goede start´ van het schooljaar. Je kan er onder meer kennismaken met gezins-& kindergerelateerde diensten, je knutselt mee iets bruikbaars voor het nieuwe schooljaar, je laat je al of niet reeds gekafte boek/ of een schrift illustreren door 2 getalenteerde tekenaars, je gaat aan de slag om een gezonde brooddoos samen te stellen,…

Zo ook afgelopen woensdag: een beetje nieuwsgierig komen kinderen en hun ouders het districtshuis binnen, al dan niet gelokt door de tonen van ´Mevrouw Chiquita´. 

 ´Wat valt er te doen, mogen we eens kijken?´ Myrthe schuift aan bij de ´de Kern´ stand en wil graag een ballon. ´Zeer zeker. En als je van theater houdt, kan je in schouwburg de Kern terecht! We tonen haar welke voorstellingen binnenkort op onze planken staan (zoals ´Wars´ van Tal en Thee of de sintenvoorstelling einde november), en ze roept haar mama. Die is meteen enthousiast en bekijkt de seizoensbrochure.

Farid loopt naar de jeugddienst, om daar te weten te komen welke superfijne vakantie- en woensdagnamiddagactiviteiten ze plannen. Hij kan meteen airbrushen, een sleutelhanger maken en een spelletjesparcours doorlopen. 

Ondertussen begint Huys Arts vol overgave aan een dansdemonstratie en maakt zo ouders en kinderen enthousiast voor pakweg peuterdans, hip hop of hedendaagse dans (een deel van hun aanbod).

De collega´s van bib Bist voeren je dan weer mee naar je favoriete leesplek. Ward draait aan een groot rad, waarop heerlijke leesplekken staan uitgebeeld, dat stopt bij: een regenwoud. Hij pikt een aantrekkelijk boek uit het aanbod en wordt al green key gewijs in een regenwoud met een boek gedropt! En zo komen Selma dan weer op de maan en Roel in een vliegtuig terecht.     

Op de eerste verdieping maken Melvin en Kevin Cuyt een grote groep kinderen dolblij met hun tekentalent. Een voetballende tijger voor Alexander of een skatende capibara voor Ines? Komt in orde! De twee tekentalenten denken heel even na en schudden praktisch elke combinatie uit hun pennen. Het levert vele, gefascineerd op het tekenproces, meekijkende kinderogen op. En 10 minuten later een smile tot achter de oren als ze het speciaal voor hen bestemde schrift meenemen. 

Een beetje verder, bij Latifa diëtiste bij LOGO Antwerpen, schuiven 2 dikke vrienden aan voor een derde boterham met supergezond broodbeleg. Gevolgd door ´mogen we het recept aub´? Dan kunnen we dat thuis ook eens maken!´. Verandering van spijs doet eten, het klopt! Wat dacht je van een zelfgemaakte spread van aardbei appel en kaneel of curryhummus? Recepten te verkrijgen!

Uit het lokaal daarnaast klinkt geklop en enthousiasme: de hele middag maakt ´de Blauwe Raaf´ doorlopend kransen en medailles met enkele kinderen en ouders (vooral mama´s). Na afloop tonen enkele kampioenen hun laureaten medaille!

Beste ouders (en jonge bezoekers natuurlijk) Brooddozendag dus:  intussen goed voor -al vele jaren- een erg leuke middag! Maar omdat we toch merken dat de opkomst kleiner is dan de eerste edities, vragen we ons af: welke info willen jullie op een dag als deze te weten komen? Wat verwachten jullie van zo een dag? Laat het ons weten via kern@antwerpen.be