5to9

Vastbenoemd? Vast beroemd!

Jasper Posson maakte zijn eerste avondvullende comedyvoorstelliing 'Vastbenoemd'. Onze comedy-programmator Kristof ging kijken naar de première en zag dat het steengoed was.

Vrijdag 2 december 2022 staat in comedian Jasper Posson zijn dagboek gemarkeerd als de dag dat hij in een uit-ver-koch-te Arenberg vol met nieuwsgierige comedy-fans in première ging met zijn voorstelling ‘Vastbenoemd’. Uw dienaar comedy-programmator was daar ook. Want Jasper komt op 29 april 2023 ook naar Wilrijk.

De eerste keer dat ik Jasper aan het werk zag, is een eeuwigheid geleden in het kleine maar fijne theaterzaaltje Rataplan in Borgerhout. Mijn toenmalige piepjonge onderburen kenden hem als medestudent die ‘iets met comedy’ wou proberen. Een avondje met de buren wat comedy meepikken, altijd leuk. Ik kan me vooral herinneren dat er een mop gemaakt werd over een vader die, telkens wanneer zijn zoon de auto van papa mocht gebruiken, in een boekje liet noteren hoeveel kilometer hij ermee had gereden. Er volgde een goeie mop (waarvan ik de pointe volledig kwijt ben), maar vooral het bleek uit het leven gegrepen. De man zat namelijk ook in de zaal.


Flash forward naar vrijdag 3 december waar Jasper Posson twee jaar nadat hij zijn voorstelling op de wereld wou loslaten, eindelijk zijn moment de gloire mocht beleven. De eerste volavondshow ‘Vast benoemd’ kwam er twee jaar nadat Jasper zijn job als medewerker in een cultuurcentrum in het Antwerpse had opgegeven. Een job als ambtenaar bij de dienst vrije tijd. Vastbenoemd zowaar. En dat gaf hij op. Want dromen moet je najagen. Toch?

Enkele dagen na zijn beslissing ging het land op slot. Wég zekerheid van de ambtenarenjob, maar nu ook: wég droom om van comedy een fulltime beroep te maken. Of toch niet?
Jaspers talent om goeie comedy te schrijven bleef niet onopgemerkt. Hij schreef mee aan grappen die u wellicht al hoorde vertellen door juryleden van de Slimste Mens (Ter Wereld). Of u hoorde een mop of kwinkslag die in Taboe of een ander Philippe Geubels programma’s werd verteld. Want daar schreef Jasper ook moppen voor. Jasper deed ook het voorprogramma van Geubels’ try-out voorstelling begin van het huidige cultuurseizoen hier in De Kern. Jasper voorspelde toen al: ‘die Geubels moet je in de gaten houden. Dat gaat een grote worden. 😉’

En intussen maar schaven en schrijven aan zijn eigen show. Want die moest er komen.
Vorig jaar kregen we te horen dat het eindelijk zo ver zou zijn: Jasper Posson ging voor de eerste keer een show brengen door hem alleen gebracht. Geen seconde hebben we getwijfeld. Onmiddellijk zochten we een datum die nog vrij was in onze kalender om hem een plek te geven. Het werd zaterdag 29 april 2023. Markeer die dag in uw agenda met fluo.

Kom vooral zelf kijken en wees gerust: je keert tevreden terug (naar huis). Want deze jongen is misschien niet meer vastbenoemd, hij wordt vast beroemd.