Schouwburg De Kern

Marie François breekt 30 jaar oud Kernrecord

Pianiste Marie François brak gisteren een Kernrecord. Nooit eerder trok een cavaconcert zoveel publiek. 300 bezoekers telden we. Full house dus, voor deze jonge, super sympathieke en overgetalenteerde pianiste en 'haar' Nocturnes van Chopin. 

Marie François had eerder al in Wilrijk opgetreden, in de Sint-Bavokerk én in onze reeks cavaconcerten. Maar wat ze gisterenmiddag realiseerde, dat is ècht du jamais vu.

Op haar eentje brak ze zo maar eventjes een 30 jaar oud record. Nooit eerder verkochten we onze schouwburg uit voor een cavaconcert, nooit eerder mochten we 300 gasten verwelkomen! Full house dus, voor deze jonge, super sympathieke en overgetalenteerde pianiste en 'haar' Nocturnes van Chopin.
Marie speelde, vertelde en... overwon.

Dat heeft uiteraard veel te maken met de fantastische nachtmelodieën van Chopin die ontroeren & stemmen tot bezinning, maar ook en vooral met de wijze waarop zij die muziek tot leven wekt, haar meesterlijke toets en doorleefde techniek die de zaal collectief naar adem deed happen. Haar geweldige bindteksten die én achtergrondinfomatie verschaften over Chopin én tegelijk ook haar band met die composities uit de doeken deed - nu ja, dat was de kers op de taart.

Er zaten belangrijke prospectoren in de zaal van enkele grote cultuurtempels... Maar gisteren stond ze dus in Wilrijk. En daar zijn wij héél erg dankbaar voor.