Winterslaap? Doen wij niet aan.

Theaterprogrammator Dries De Meester over de extra toegevoegde voorstellingen in de theaterkalender.

Het programma-aanbod voor cultuurseizoen 2024-2025 vult onze inboxen. We prikken data en smeden plannen om van seizoen 2024-2025 een onvergetelijk jaar te maken. Maar ook schakelt De Kern graag op twee fronten, er heerst hier ook een niet te stille honger om najaar 2023 en voorjaar 2024 nòg meer kleur te geven. 

Kato Cornil studeert in 2024 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie van Maastricht. Ze legt de laatste hand aan haar afstudeervoorstelling Plastic Fantastic. Vijf jonge vrouwen drijven zichzelf en elkaar tot het uiterste in hun zoektocht naar de ultieme schoonheid. Op maandag 4 december stelt ze haar debuut voor aan het Wilrijkse publiek!
De Leesmeesters was een nieuw en uniek concept in het Vlaams cultuurlandschap. De eerste editie eind september werd enthousiast onthaald door een uitverkochte zaal die wisten & voelden: dit maak je nergens anders mee. Wij lanceren in het voorjaar een tweede editie en strikten een line-up om duimen en vingers bij af te likken. Tijmen Govaerts, Koen De Bouw en Chris Nietvelt lezen op 3 februari voor uit hun favoriete parels uit de wereldliteratuur.
Het jonge acteursgrut van WOLF WOLF won met Voorjaarsontwaken de prijs voor meest gewaardeerde samenspel van de Acteurgilde. Hoog tijd om deze kwalitatieve theatermakers ook halt te laten houden in schouwburg De Kern. Ze leggen momenteel de laatste hand aan hun nieuwe creatie Dromers en schitteren met deze worp op zaterdag 27 april op onze bühne.

Het zijn maar drie toevoegingen die we graag uitlichten, maar binnenkort lanceren we een hartverwarmend programma van de Winterboerderij, een gloednieuw reeks workshops en sinds vorige week staat een nieuwe, sprankelende lading inspirerende winterfilms online.


Winterslapen? Daaraan doen we niet, bij De Kern. 


#cultuurwerkt