Koen Broos

Het De Kern-parcours van Louis

Op de tweede avond van het Kernbomfestival laten we de theaterliefhebber  aan hun trekken komen.  Louis Janssens speelt op 13 april Serenade. Zijn vierde voorstelling al die in De Kern staat.

Rampenplan (2011)
Louis is dan 14-15 jaar en maakt met de steun van De Kern en Rataplan zijn eerste voorstelling. Zes jonge wolven op rampentrip gebaseerd op ware, journalistieke verhalen, nadien bekend als de ‘dozenvoorstelling’. Hier werd de basis gelegd voor het opbouwen en afbreken, niet altijd in die volgorde… Fucking indrukwekkend.
#Bos (2015)
Een hyperactieve voorstelling over (opnieuw) afbreken en terug opbouwen, letterlijk en figuurlijk. Ergens voor gaan maar dan echt, niet zo maar halfwas. Gaan, zonder compromis… kicken met drie jonge, dolle honden en veel hout. Lawaai en lachen. Ze noemden het zelf blauweplekkentheater.
Galileo (2019)
Voor het eerst met Ferre Marnef alleen. Twijfels, betwijfeld maar ook getwijfeld, ze proberen evenwicht te brengen in onevenwicht. Wat moeten we doen als de wereld naar de kloten is…? Solderen!
Serenade (13 april 2023 tijdens Kernbom)
Het is een ode aan de liefde in al haar complexe facetten. Het is een eclectische partituur opgebouwd uit herkenbare en minder bekende stemmen. Een grillig feest waarin de liefde queer is; ontwrichtend, verbindend, fluïde en ongrijpbaar.

Meer info over de passage van Louis op Kernbom? Klik hieronder op de voorstellingsfiche.