Schouwburg De Kern

Fixing instead of ditching is een dingetje

"Fixing instead of ditching, het is een ding", zo stond te lezen in DM Magazine van 10 november 2023. Moet je ons niet vertellen, wij organiseren al sinds jaren een maandelijks Repair Café. 

Tegenwoordig kan je ons vinden in de Oxfam Tweedehandswinkel in de Jules Moretuslei,je ziet ons na binnenkomst onmiddellijk zitten, lekker handig. De nood aan gratis herstellingen van oud, haperend materiaal blijft hoog, dat merken we elke editie. Bezoekers blijven geduldig wachten om hun kapot toestel te laten nakijken, het is mooi om zien hoe onze repairvrijwilligers er vaak in slagen om nieuw leven te blazen in die oude ‘spullen’. Radio’s, strijkijzers, een koffiezet, … als het in een gemiddelde elektrowinkel wordt verkocht, hebben wij het al zien passeren.  En ja, met wat geluk ga je dus met een gerepareerd exemplaar naar huis.

Deze foto’s dateren van het Repair Café van november jongstleden. Ook al regende het pijpenstelen en was repairder Stephan zijn gereedschapskist vergeten, bleken de duurzaamheidsgoden ons goed gezind. Een dvd-speler waarvan het riempje stuk was, werd hersteld met een elastiekje van de tweedehandswinkel. Hoe goed is dat! Van een fijne samenwerking gesproken…

Heb je thuis zelf ook een toestel liggen dat meer werkt maar dat je niet zomaar wil weggooien? Kom langs! Een bezoekje aan ons Repair Café is gratis! Op deze site, op de pagina van Atelier De Kern, vind je alle praktische info en de data.

Ben je een handige Harry en steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Vervoeg dan ons team van helpers en stel je kandidaat via dit formulier.


Sophie Vermeulen
Atelier De Kern