Schouwburg De Kern

Een blik achter de schermen

Wanneer je als bezoeker plaats neemt in de zaal is er al heel wat gebeurd om ervoor te zorgen dat de avond vlot zal verlopen. We openen voor onze De Kern+ lezers heel even het doek en schenken je een zeldzame glimp van wat er achter de schermen gebeurt voor je als bezoeker in de zaal plaats neemt.

Deze keer: een avondje comedy met Sergej Lopouchanski.

13.00 uur
Hier begint élke voorstelling mee. Een leeg podium.
Elke zichzelf respecterende theatertechnieker houdt van orde. Bij grote producties moet je soms snel kunnen zijn. Kabels hang je bijvoorbeeld op lengte bij elkaar zodat je snel nog wat kan aanvullen waar je iets tekort komt. Maar vanavond hebben we dit rek niet nodig. Enkel een micro en wat licht is genoeg.
Microfoons heb je in verschillende uitvoeringen. Vandaag hebben we er een nodig om een stem helder te versterken.
15.00 uur
Comedyvoorstellingen hebben vaak niet veel technische ondersteuning nodig. Een microfoon op een statief. Maar je moet wel beseffen dat er boven het hoofd van de artiest ook lampen hangen die élke voorstelling anders moeten hangen.
16.00 uur
Het startpunt van een gezellig diner: een lege tafel. Deze ruimte waar de artiesten, samen met de theatertechniekers en kookploeg eten, ontving al menig Vlaams artiest. Die gingen stuk voor stuk van tafel met de woorden: 'het was heel lekker. Dank u!'
16.00 uur
Twee van onze kookhelden. Hier zie je Pascale en Monique aan het werk. Zij maken deel uit van een ploeg vrijwilligers die komt koken voor artiesten. Veganisten, lactoseintoleranten, meatlovers, … iedereen wordt met liefde en smaak op hun weken bediend door een fantastische ploeg. We zien hen heel graag. :-)
17.00 uur
Onze artiestenruimte werd pas vernieuwd. Hier kunnen artiesten zich vóór hun optreden terugtrekken om nog even te focussen.
De kleedkamers. Ook deze ruimtes zijn exclusief voor de artiesten.
Onze lichttechniekers zorgen ervoor dat het optreden goed voorbereid wordt op basis van wat de artiest vooraf heeft aangegeven. Je beseft het als publiek niet vaak, maar hoe een voorstelling wordt belicht maakt een groot deel uit van hoe je de avond beleeft.
18.00 uur
Een laatste controle op het podium. Wanneer alle geluid en licht klaar staat, wordt samen met de artiest gecontroleerd of alles is zoals gewenst. Nog een laatste soundcheck en we zijn er klaar voor.
18.30 uur
De tafel is gedekt. De artiest kan komen eten.
18.30 uur
Hebben we er zin in? We denken het wel!
19.30 uur
Intussen sijpelen de eerste bezoekers onze foyer binnen. Ze worden opgevangen door onze ploeg toogvrijwilligers. #helden! Want zonder vrijwilligers zou De Kern niet kunnen blijven bestaan.
20.00 uur
Een laatste drankje, maar dan gaat de bar dicht tot na de voorstelling.
20.15 uur
Showtime