Schouwburg De Kern
© Marie Bouly

"Een nieuw en fris aanbod in onze bar"

Luther Vanhoof (Onthaal & Ticketing, Bloemen & Leveranciers, Artistieke Consulting…)

Wat houdt jouw job allemaal in?
“Officieel ben ik verantwoordelijk voor Onthaal en Ticketing, samen met mijn onthaalcollega Sofie. Daarnaast zijn er een heel deel andere taken die door de jaren heen in mijn vaarwater zijn geraakt. Zo cureerde ik heel graag Cinekids, het kinderfilmfestival dat 10 jaar lang een lichtpuntje betekende voor heel veel kinderen in de herfstvakanties. Een mooi voorbeeld is de familie Wynants; ik sprak onlangs met de mama die mij vertelde dat haar 5 kinderen waren opgegroeid met Cinekids, de kleinste was nu net het kinderfestival ontgroeid.”

Je vermeldde ook Bloemen en Leveranciers?
“Aan het onthaal staat altijd een heerlijk frisse ruiker bloemen, die werden pre-corona geleverd door Knegtel en na het verdwijnen van deze bloemenwinkel kwamen we automatisch terecht bij Bella Rosa, onze fleurige overbuur. Als tegenprestatie bestellen we onze cava- en premièreboeketjes bij haar. En ook het contact (en de nieuwe contracten) met de leveranciers van onze dranken volg ik op.”

De artistieke consulting, wat moeten we ons daarbij voorstellen?
“Ik heb niet alleen een verleden in de horeca, maar ook in de muziekbusiness en de verkoop en ik organiseer nog altijd evenementen voor Radio Centraal. Dat brengt natuurlijk vele contacten met zich mee en daar profiteer ik graag van om bepaalde ideeën mee vorm te geven in bijvoorbeeld de muziekprogrammatie.”

We lezen ook: een nieuw aanbod in een gedeeltelijk vernieuwde toog?
“Allereerst wil ik het graag hebben over de alweer vernieuwde foyer; beetje bij beetje kwamen er nieuwe elementen bij, mensen die al een tijdje niet meer in De Kern waren zullen blij verrast zijn, de gezelligheid is enorm verhoogd evenals het aantal zitplaatsen omdat we merkten dat mensen dikwijls na een voorstelling doorgingen omdat er geen plaats was in onze foyer, die nochtans groot genoeg is. Daar pasten we dus een mouw aan. En verandering van smaak doet eten, drinken in dit geval: een heel aantal bieren worden aangepast en ja, zelfs de frisdranken wijken voor leuke alternatieven.