Schouwburg De Kern

Vier nieuwe gezichten

 


De Kern verwelkomde vier nieuwe gezichten in 2022. Mdina, Margot, Mariette en Nicolas (van links naar rechts op de foto) kwamen het team versterken. We stellen hen aan je voor via vier vragen:

1. Wat was je vorige job?
2. Welke taken neem je in De Kern op?
3. Wat is het leukste dat je op weg naar De Kern al bent tegengekomen?
4. Van welke voorstelling heb je genoten of kijk je nog naar uit dit seizoen?


Mdina Van der Linden

1. Iets heel anders. Ik werkte als sales assistant.

2. Ik kwam de techniekploeg vervoegen. Samen met mijn andere collega’s staan we in voor het technische gedeelte (licht en geluid) van de producties die hier in De Kern spelen. 

3. Het Schoonselhof vind ik prachtig.

4. UNDRWRLD van Froefroe, dat eind november in De Kern speelde, vond ik indrukwekkend en prachtig. Heel fijn om aan die productie in De Kern te hebben kunnen bijdragen. 


Margot Van den Bergh

1. Medewerker in CO Nova op het Kiel. Ik was vrijwilligersverantwoordelijke, organiseerde tentoonstellingen, deed onthaal, boekhouding en zaalverhuur.

2. Ondersteuning communicatie en programmatie klassieke muziek.

3. Het kerkhof langs de Jules Moretuslei. Het lijkt een gewoon mooi parkje waar mensen begraven zijn, zonder de typische omheining die je doorgaans rond kerkhoven ziet. Vrolijk luguber. Ooit zal ik wel eens van mijn fiets afstappen en een toertje doen.

4. Ik kijk uit naar Sartre & De Beauvoir, met Frank Focketyn en Sien Eggers samen op het podium kan weinig mis gaan. En alle cavaconcerten natuurlijk.

 

Mariette Jager

1. Begin oktober ben ik begonnen bij De Kern. Vanaf dag één voel ik mij al heel erg welkom hier.

Gastvrijheid zit me in het bloed want hiervoor heb ik lang als hoofd administratie in een hotel gewerkt. Ik vind het fijn om te zien dat De Kern een warme plek is waar mensen graag samenkomen. De Kern verbindt ook verder in Wilrijk, met bijvoorbeeld leuke initiatieven in de dienstencentra en de parken.

2. Ik sta in voor de boekhouding, waarbij ik grote schoenen te vullen heb. Mijn voorgangster Ine Borghmans is recentelijk met pensioen gegaan na hier 35 jaar gewerkt te hebben.

3. Ieder keer als ik naar Wilrijk fietsen prijs ik mij gelukkig met de mooie route. Het Middelheimpark behoort tot mijn favoriete plekje onderweg, in ieder seizoen een lust voor het oog. Ook kan ik stiekem wel genieten van al die mooie huizen die ik tegenkom aan de Della Faillelaan. Ik kan me er al bijna zien wonen, hoewel dat met de huidige energieprijzen misschien niet zo’n goed idee is.

4. Altijd fijn om met je eigen kinderen naar je werkplek te kunnen gaan. Ha Ha Ha van Okidok vond ik leuk. Ook van Muted Songs for Piano van Matt Watts, Nicolas Rombouts & Stef Kamil Carlens heb ik genoten. Mooie ingetogen muziek die je diep verroert, in verdriet schuilt ook veel schoonheid.


Nicolas Menoux 

1. Voor De Kern werkte ik als freelance geluidstechnieker, vooral in Brussel (waar ik 16 jaar heb gewoond). Ik heb veel gewerkt voor Theater140 in Schaarbeek, voor een Frans straattheatergezelschap (Compagnie Luc Amoros), voor verschillende muziekgroepen, festivals... Tijdens de lockdown bleef de sector gesloten, waardoor ik toen voor online conferenties of in de postproductie van documentaires werkte. 

2. Ik ben bij de technische ploeg gekomen. Wij zijn eerst en vooral bezig met de technische ontvangst van de gezelschappen: voorbereiding van licht, video en geluid, opbouw, afbraak… Het is onze ‘kern’ taak. Maar in De Kern zijn er ook veel andere kleine dingen te doen: klusjes of onze geweldige kookvrijwilligers helpen met de afwas bijvoorbeeld 😊.

3. Ik kies voor een ontdekking tijdens het werk. In september hebben wij materiaal geleverd voor het Dakkan festival. Voor een voorstelling op het van een van de woontorens aan het Kielpark, 17 verdiepingen hoog denk ik. Goed voor een prachtig 360° uitzicht op de stad!

4. Als podiumtechnieker, mijn specialiteit is geluid, heb ik een bijzondere interesse heb concerten. Ik heb al enorm genoten van de double bills,  voor mij een mogelijkheid om nieuwe muziekgroepen te ontdekken, en twee per avond!

 

 

 


 

MEER NIEUWS: