Zomerboerderij start overtuigend

Afgelopen weekend opende de Zomerboerderij. Met een workshop, concert, dauwconcert én kindervoorstelling op twee dagen tijd. Het werd een zeer geslaagde start. 

Starten deden we op zaterdagochtend met een workshop fermenteren. "Vrolijke vibes, een hele fijne groepsdynamiek en een prachtige plek als de perfecte omkadering voor de allereerste (uitverkochte!) workshop", weet Atelier-verantwoordelijk Sophie Vermeulen. 

's Avonds was er een eerste activiteit in het nieuwe amfitheater, met een soloconcert van Mooneye. Bekijk de foto's onderaan deze pagina. "Met een geluidstechnicus op flipflops weet je dat de zomer in ’t land is. De eerste muziekavond op de Zomerboerderij was er knal op. Een man en zijn gitaar. Meer bleek niet nodig om een publiek stil te krijgen. Zelfs de alpaca’s waren verbaasd over zoveel muzikale breekbaarheid", blikt programmator Kristof Vancraybex tevreden terug. Ook De Kern-directeur Max Temmerman was er bij: "Het concert van Mooneye had alles in zich om een onvergetelijke herinnering te worden: een gouden zonsondergang die de heerlijke songs van warm licht voorzag, als in Technicolor. Een relaxt publiek waarmee het aangenaam babbelen was. De Kinderboerderij die alle verwachtingen waarmaakte, een beter decor voor een zomers kunstenfestival is ondenkbaar én perfect getapte pintjes om het stof van een heerlijke zomerdag weg te spoelen. Méér van dat. En dat is geen bevel, wel een belofte."

Die belofte werd de dag nadien al meteen ingelost. Twee keer zelfs. Eerst kregen we de boeiende mix van literaire podiumteksten met jazzgitaar en cello, door Max Greyson, Sander Claes en Jolien Deley. Vroeg opstaan is niet ons ding, maar die ochtend wel!

Na dat dauwconcert bouwden onze techniekers (respect!) alles razendsnel om naar de setting van De Verboden Kist. Zo'n 50 kinderen genoten met ouders en grootouders van de vrolijke circustheatervoorstelling van Sanne Hamstra en Wietske Vogels. "Respect voor die twee madammen. Zij speelden bij een stevige zon van 28 graden. De verboden kist zat vol verkleedgerief, waaronder een dikke winterjas…" zegt programmatrice Margot Van den Bergh. 

Vanavond maandag 21 augustus spelen Quinten Friederichs & Jeron Dewulf op de eerste comedyavond. Dinsdag, woensdag en donderdag is er film, woensdag een kindervoorstelling, vrijdag theater, zaterdag een workshop en 's avonds een concert van Douglas Firs, zondag sluiten we de week af met Radio Oorwoud. We gaan door tot 3 september! Ontdek het volledige programma hier.