Schouwburg De Kern

"Mensen helpen zat er altijd al in"

Sofie Goossens (onthaal, zaalverhuur & vrijwilligers)

Je bent voor veel mensen één van dé gezichten van De Kern. Aan het onthaal help je onze klanten en als verantwoordelijke verhuringen onze partnerorganisaties. Ook voor onze vrijwilligers ben je het aanspreekpunt. Het kan niet anders of je speelde als kind al graag winkeltje?
Ik speelde graag winkeltje, juf, verpleegster,... (lacht). Mensen willen helpen zat er blijkbaar altijd al in en ja, dat is een beetje de samenvatting van wat ik doe in De Kern: online, telefonisch maar ook tijdens de openingsuren van het onthaal help ik mensen. En gelukkig gaat het vaak verder dan oppervlakkige contacten. De Kern heeft veel vaste klanten, mensen die hier jarenlang wekelijks over de vloer komen.”

Hoeveel mensen hebben na de lockdowns gezegd dat ze blij waren je weer te zien?
“Heel wat! Mensen die blij waren ons terug te zien en ook om hier terug te voorstellingen te kunnen bijwonen. Ook voor mij voelde dat zo aan. Ik heb het sociale contact tijdens de verschillende lockdowns echt verschrikkelijk hard gemist.”

Je coördineert de vrijwilligerswerking. Omschrijf die eens. Plak er eens wat getallen op.
“We werken reeds gedurende 15 jaar met vrijwilligers. We begonnen met een handvol maar ondertussen hebben we een ploeg van een 60-tal mensen. Gelukkig maar, de agenda van onze schouwburg zouden we zonder hen niet afgewerkt krijgen. Sommigen komen wel 6 maal per maand helpen, anderen werken nog en proberen 1 à 2 voorstellingen per maand mee te pikken. Het zijn vaak zussen, goeie vrienden, moeder en zonen, man en vrouw… er zitten opvallend fijne duo’s tussen die met veel liefde koken voor onze artiesten. Verder kunnen we op een grote groep beroep doen voor onze bar. Zo kunnen onze klanten voor en na iedere voorstelling blijven hangen in onze foyer. Maar bijvoorbeeld ook voor verzendingen, of het onthaal van ons Repair café kunnen we rekenen op de bereidwilligheid van vrijwilligers.”

Wat verwacht je zelf van schouwburg De Kern dit seizoen?
“Een nog meer gevarieerd, nog mooier aanbod! Met tal van grote en kleine vernieuwingen. Ik kijk er echt naar uit, ik zag in onze planningskalender al verschillende mooie namen passeren: FroeFroe, natuurlijk. Dat is een klassieker ondertussen. Maar ook Ex met o.a Lucas van den Eynde wil ik graag zien, en ook Flik Flak, het nieuwe Circusfestival interesseert me. Schouwburg De Kern mag zijn deuren opengooien!”