Het Kernakkoord

Muziekjournalist Bart Steenhaut op zoek naar de geheimen van jouw favoriete muzikant. Met onder meer Jasper Steverlinck, Isolde Lasoen en Rick De Leeuw.

Zeggen dat Bart Steenhaut een muziekkenner en muziekliefhebber is, is een groot understatement. Voor Het Kernakkoord interviewt hij live op ons podium artiesten over wat ze het mooiste vinden aan hun vak. Iedere avond sluit een door-het-grote-publiek-nog-te ontdekken band of muzikant de avond af met een concert.

Steenhaut verdiende zijn strepen als muziekjournalist voor kranten en magazines. Hij kreeg als muziekkenner de kans om de grote namen uit de hedendaagse rocken popmuziek voor zijn dictafoon te krijgen en hen de pieren uit hun neus te vragen. 

Om Het Kernakkoord vorm te geven, deed Bart zijn contactboek voor ons open en daaruit stroomde een lijst van namen om van te duizelen. Maar Bart weet ook wie een vlotte babbel heeft en wie dichtklapt op een podium (zonder zich achter een instrument te kunnen verbergen) dus zochten we naar gesprekspartners die het ook voor een publiek boeiend weten te houden.

“Ik wil alles klein en intiem houden. Dat is hoe muziek het best tot zijn recht komt”, zegt Bart Steenhaut. “Voor Het Kernakkoord vraag ik muzikanten in een informeel kader naar hun creatief proces. Hoe is die ene hit ontstaan, waar halen ze hun inspiratie uit? Bezoekers moeten het gevoel krijgen dat ze bij de artiesten thuis zitten, wanneer ze bezig zijn met muziek te maken. Ik ben erg benieuwd naar de reacties van het
publiek.”

Voorstellingen