Sofie Decleir, Bruno Vanden Broecke en Ellis Meeusen

De Leesmeesters
vr 29 sep 20.15u
vr 29 sep
20.15u
  • vr 29 sep
    20.15u
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

We waren jong nog. Het was een andere wereld. Julien Schoenaerts  (de vader vàn) leefde nog en in die dagen dweilde hij de cultuurcentra af met een even eenvoudig als geniaal concept. Hij betrad het akelig lege podium en nam plaats achter een houten tafeltje dat vooraan stond. Boven dat tafeltje hing een gloeilampje dat oplichtte van zodra de meester neerzat. Hij wierp een blik op het publiek, haalde diep adem, sloeg een schriftje open en … las Het Dwaallicht voor, de geprezen novelle van Willem Elsschot.

Althans, in onze herinnering gebeurde het zo. 

In ieder geval: we plannen een herneming van dat geniale concept. We vroegen drie van de mooiste theaterstemmen die hier en nu rondlopen of ze in Juliens voetsporen wilden treden. Opkomen, naar vrije keuze een tekst voorlezen en het podium doorgeven. 

Drie stemmen, 3 timbres en 3 intonaties. Driemaal ongeveer 30 minuten. Drie heerlijke, fascinerende ontdekkingsreizen in de wonderlijke wereld der … wonderlijke wereldliteratuur. Het definitieve programma maken we bekend op onze site, maar eerlijk? Geef deze dame en heren een telefoonboek of een verzameling winkellijstjes en ze maken er nog een avond van die je niet licht vergeet. 

De Leesmeesters. Want acteren…? Acteren begint met spreken…

kassa: € 14 | vvk: € 12

Koen De Bouw heeft door omstandigheden verstek moeten geven voor de eerste editie. Ellis Meeusen neemt zijn plaats in. 

Onderdeel van
Bart Grietens