Talitha De Decker

Figure it out
SCHOOLVOORSTELLING
do 8 feb
do 8 feb

Voor ‘Figure it out’ vertrokken Talitha De Decker en haar team van het spanningsveld tussen verbeelding en herinneringen. Weet je nog, toen je als volwassene terugkeerde naar een plek waar je als kind op vakantie ging? Je kwam terecht in een absurde wereld. Je kinderlijke herinneringen bleken volledig vervormd. Maar ook kinderen kennen die frictie maar al te goed: een stoel die te hoog was om op te kruipen, blijkt een jaar later een absurd kleine stoel. Perspectief is relatief want als ik later groot ben, wordt alles rond mij klein. Toch?

In ‘Figure it out’ staan perspectief, maatverschillen en patronen (of net het doorbreken ervan) centraal en wordt er volop gepuzzeld met de verschillende elementen; met het eigen lichaam, met meerdere lichamen, met het decor en vooral met de verhouding van het ene tegenover het andere. Door middel van een specifieke projectietechniek wordt er ook visueel gespeeld met perspectief.

Hoekige en afgelijnde bewegingen in combinatie met speelse muziek en heldere beelden maken dat deze vrij abstracte dansvoorstelling zowel jong als oud weet te boeien. Het vormelijk afgelijnde geheel laat immers veel open qua inhoud en geeft zo de ruimte om vrij te associëren en je fantasie de vrije loop te laten.

Frisse muziek, toffe bewegingspuzzelstukken en een uitgekiende scenografie zorgen voor een versmelting van fantasie en realiteit. Een spel van kleuren en vlakken speciaal voor kleine mensen met grote dromen.

Concept en regie: Talitha De Decker
Spel: Lucas Devroe, Carli Gellings, Gaëlle Callewaert en Harrison Claxton
Coproductie met HET LAB, Hasselt
Met dank aan C-mine cultuurcentrum

 

Voor leerlingen van L1,L2,L3, L4

€5/lln 

Gelieve 15 min. voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn met de leerlingen.