Illias Teirlinck

KERNBOM

Louis Janssens & Maxim Storms
THEATER
do 13 apr 19.00u
do 13 apr
19.00u
  • do 13 apr
    19.00u
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

Op de tweede avond van KERNBOM zetten we twee beloftevolle theatermakers op het menu. Louis Janssens is geen onbekende voor het kennersoog van ons publiek. Hij stond reeds in onze schouwburg met collectief Desnor. Tijdens Kernbom brengt hij zijn nieuwste solo Serenade. Het wordt een ode aan de liefde in al haar complexe facetten. Een grillig feest waarin de liefde queer is; ontwrichtend, verbindend, fluïde en ongrijpbaar.

Geïnspireerd door Franz Schubert verbeeldt Louis ons een nacht waarin een web van verhalen, liederen en teksten samenkomen. Zo ontvouwt zich een denk- en gevoelswereld waarbij de grote emoties niet worden geschuwd. Al associërend, citerend, dansend en zingend ontstaat er een groet aan de ander.

&
We vervolledigen de avond met Maxim Storms. Hij is een beeldenstormer die het metier leerde aan het KASK. Zijn werk wordt gekenmerkt met zijn ongerijmde humor, besnorde pokerface en feilloos gevoel voor timing waarin het absurde primeert. Brute chansons, kosmische collages en sponssculpturen zijn nooit veraf. De Standaard noemde hem al “de Charlie Chaplin van zijn generatie” vanwege de slapstick die Storms’ speelstijl kenmerkt. Wij nodigen hem voor KERNBOM uit met zijn nieuwste creatie Nuggets.

19 uur: Louis Janssens - Serenade

21 uur: Maxim Storms - Nuggets

 

 

Onderdeel van:

"Met licht, kleur, beweging, tekst en geluid bouwt Storms een abstract portret van een psyche – geen personage, maar een mentale toestand – die grip zoekt en verliest. Hij doet dat met meer meesterschap dan ooit." De Morgen