Sund.Aft. > Rotkat Records

Rotkat Records
zo 30 apr 14.00u - 18.00u
zo 30 apr
14.00u - 18.00u
  • zo 30 apr
    14.00u - 18.00u
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

Sund.Aft. zijn 2 zondagmiddag showcases van 2 Antwerpse muzieklabels op 30 april (Rotkat Records) en 28 mei (Heaven Hotel Presents). Telkens op zondagnamiddag (Sunday Afternoon) in Schouwburg De Kern.

Wat kan je verwachten op 30 april?

***Rotkat Records***

Line-up

NAMID & SONDERVAN (Rotkat Records)

NAMID zijn VINCENT BRYS op saxen, SARA MYER op altsax, FRÉ MADOU op contrabas en MAARTEN MOESEM op drums. Dit kwartet wordt elektronisch uitgebreid met algorhythm(-n-blues) tovenaar DAGO SONDERVAN die livecoding electronica toevoegt. Dan gaat alles in de deeltjesversneller, wachtend op de botsing van de jazzatomen… Debuutalbum in 2021 op Rotkat Records, gevolgd door een internationaal erkend remix project.

>> check YouTube

 

MUGGER HUGGER (Rotkat Records)

MUGGER HUGGER is een 6-voetige, 5-nierige en uiterst plezierige band met 10 snaren en een deel vellen, trommels en stokken. Nog maar net de 20 gepasseerd worden DORA BRAMS (bass en zang), MIDAS HEUVINCK (gitaar) en SIMON PAS (drums) nu al de Antwerpse Sonic Youth genoemd (als Kim Gordon ook de zang van Thurston Moore voor haar rekening zou nemen). In 2019 brachten ze hun eerste EP uit en stonden meteen in het OLT (support voor Arsenal), op Dokrijk en verschillende hippe cafés en podia. Volgens Luminous Dash zijn ze ‘luminously fresh’. Ze zijn piepjong maar zetten een rijpe rocksound neer. Iedereen kijkt uit naar hun debuut op Rotkat Records.

>> check Soundcloud

 

DE KLOE (Rotkat Records)

DE KLOE is een Antwerpse muziekgroep gesticht in 2019 door KNUTSCHELMANN en ZORRO TOTORIYAMA. Sindsdien is de groep versterkt door LORRI LORRI op bas en PEDRO GONZALES op synth. Achter de schermen heeft MOOKAK, de peetvader, alle touwtjes stevig in handen. Het is dan ook De Kloe hun voornaamste opgave Mookak niet teleur te stellen. De Kloe is jonge, hippe mix van electronica en klassiekere "rock" instrumentatie (bas en gitaar). De nummers bestaan uit een thema en een structuur waarbinnen geïmproviseerd wordt tijdens het spelen. Vorige zomer speelden ze De Nor plat bij de sluitingsnacht daarvan.

>> check opname van het optreden in De Nor
>> check YouTube
>> check YouTube

 

VIEZE MEISJE (Rotkat Records)

Met debuut EP ‘Life is a Vieze Cirkel’ presenteerde VIEZE MEISJE ons een brutaal intiem coming-of-age portret aangedreven door beats die wat bombastisch zijn in hun minimalisme. Eclectisch producer AZERTYKLAVIERWERKE dirigeert het geheel naar een gedeconstrueerd dansfeest waar MAYA MERTENS ons met haar broze stemmen inviteert om hun gevoeligheid te vieren. We gaan er dus vanuit dat het leven in het paradijs een vieze cirkel is met de nodige ‘oomph oomph’ en dat die wereld constant rond zijn eigen as draait.

>> check YouTube
>> check YouTube
>> check Bandcamp

 

ABEL GHEKIERE (Rotkat Records)

Belgisch muzikant en doctoraatstudent die momenteel in Antwerpen resideert. Bij Rotkat verscheen in 2021 zijn album ‘Voor het verdwijnt, en daarna’ waar Abel alle instrumenten zelf voor zijn rekening neemt. Artwork en muziek bevatten werk en verwijzingen naar artistieke vader Joris Ghekiere. Zijn muziek wordt bestempeld als bedroom soundscapes maar hij gaat ook op zoek naar resonanties in de muzikale expressie door het gehele proces te strippen van een teveel aan emoties. Voor deze Sund.Aft. in De Kern zal ABEL GHEKIERE een performance-achtige act samenstellen.

Tastbare tederheid, verkenning van troost en weemoed… in een ware luisterervaring – Dansen De Beren over zijn debuutalbum

>> check YouTube
>> check YouTube

 

+++ EXTRA +++

  • Miniplatenbeurs – Rotkat Records, Heaven Hotel presents e.a.

vvk: € 10  |  kassa: € 12 

Credits

Rotkat Records ism De Kern