L'Innocent

Louis Garrel
di 25 apr 14.30u en 20.15u
di 25 apr
14.30u en 20.15u

Abel panikeert wanneer moeder, een zestiger, met een gevangene wil trouwen. Tot hij zijn nieuwe stiefvader beter leert kennen. Met de hulp van Clémence, zijn beste vriendin, zal hij alles doen om zijn moeder te beschermen. Maar de ontmoeting met Michel, zijn nieuwe stiefvader, zou Abel wel nieuwe perspectieven kunnen bieden…

L’Innocent is de nieuwste film van de Franse acteur en regisseur Louis Garrel. Louis Garrel is wereldberoemd in Frankrijk. Zijn gezicht herken je waarschijnlijk wel, zelfs al zijn naam je niets zegt. Maar Garrell regisseert ook. L’Innocent is zijn vierde langspeelfilm. En – opvallend – in zijn eigen films speelt hij altijd zelf de hoofdrol. En zijn personage heet elke keer weer Abel. Dus ook in L’Innocent.

Abel is een jonge weduwnaar. Hij heeft zijn vrouw verloren in een auto-ongeluk. Maar zijn leven wordt nu vooral gedomineerd door zijn moeder, Sylvie (Anouk Grinberg). Sylvie heeft een boontje voor gangsters. Ze geeft workshops in de gevangenis waar ze om de haverklap op een andere gedetineerde verliefd wordt. Abel weet uit ervaring dat dit voor miserie zorgt. Dus wanneer zijn moeder opnieuw verliefd wordt, is hij op zijn hoede. Haar nieuw lief, Michel (Roschdy Zem), is een zware jongen die voor een reeks overvallen in de gevangenis zit.

Wanneer Michel vrijkomt én belooft om een eerlijk leven te gaan leiden én zijn banden met het misdaadmilieu verbreken, gelooft Abel daar natuurlijk niks van. Abel gaat Michel bespieden. Iets wat zijn leven een heel andere wending zal geven.

Regie
Louis Garrel
Cast
Roschdy Zem, Anouk Grinberg, Noémie Merlant
Speelduur
100 min
Jaar
2022
Land
FR
Taal
FR
Ondertiteling
NL ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

kassa: € 7 | vvk: € 6

Een entertainende film met hartverwarmende humor

De Standaard