The Chapel

Dominique Deruddere
di 18 apr 14.30u en 20.15u
di 18 apr
14.30u en 20.15u

***EXTRA***EXTRA***EXTRA***

De avondvertoning van The Chapel wordt voorafgegaan door een Q&A in aanwezigheid van George van Dam. Van Dam is componist, violist en clevecimbelspeler. Hij zorgde voor de muziek van de film The Chapel die zich afspeelt in het decor van de Koninging Elisabeth wedstrijd.
De Kern is bijzonder trots deze spreker te mogen verwelkomen.

Deze Q&A is een samenwerking tussen Schouwburg De Kern en ZIËNA, een organisatie van de Stedelijke Academies. Dit jaar heeft ZIËNA als thema 'domeinoverschrijdende kunstenaars'. 

 

Programma:

  • 18.45u: toegang tot de zaal (gratis toegang met geldig ticket voor de avondvertoning)
  • 19.00u: > 20.00u: Q&A in aanwezigheid van componist George van Dam
  • 20.15u: start avondvertoning The Chapel

 

Synopsis

'The Chapel’ vertelt het verhaal van de tweeëntwintigjarige virtuoze pianiste Jennifer Rogers die deelneemt aan de wereldberoemde Koningin Elisabethwedstrijd. Tijdens de wedstrijd worden de twaalf finalisten zeven dagen lang afgezonderd in de 'Muziekkapel', zonder enig contact met de buitenwereld. 

Haar droom lijkt werkelijkheid te worden, maar nog voor de eerste noot gespeeld is, pakken donkere wolken zich samen. De jonge vrouw lijdt onder de stress van de competitie en het isolement. Bovendien dreigt een vreselijk geheim boven te drijven net tijdens de belangrijkste week van haar leven.

‘The Chapel’ duikt in de psychologie van een getroebleerde pianiste. Het legt de littekens bloot van een verleden dat nooit ver weg is met herinneringen die soms als brandstof kunnen dienen om vol overgave een ambitie na te jagen, of net ontwrichtend en verlammend kunnen werken.

De Vlaamse regisseur Dominique Deruddere (‘Crazy Love’ en ‘Hombres Complicados’) brengt met ‘The Chapel’ een film met grote internationale uitstraling, overgoten met klassieke pianomuziek en een zorgvuldig gekozen cast.

Regie
Dominique Deruddere
Cast
Taeke Nicolaï, Ruth Becquart, Kevin Janssens, Ina Geerts
Speelduur
97 min
Jaar
2023
Land
BE

kassa: € 7 | vvk: € 6

Deruddere bewijst zich andermaal als regisseur pur sang

Vertigo