Yourland (6+)

Première (inclusief 2 kortfilms)
JEF Filmfestival
do 23 feb 14.30u - 16.15u
do 23 feb
14.30u - 16.15u

Kortfilm: Heksenfee

Cedric Igodt, David Van de Weyer (BE/BG) Leeftijd: 6+
15min.
Gesproken taal: Zonder dialoog

Rosemary is een jonge fee die het strenge en plechtige leven in het sprookjeskasteel beu is. Feeën moeten altijd lief zijn en roze jurken dragen. Rosemary wil veel liever een heks zijn, want heksen mogen schreeuwen, vies worden en op bezems vliegen. Omdat haar moeder zich fel verzet tegen die wens, vlucht Rosemary naar het heksenbos.

 

Kortfilm: Vacht

Madeleine Homan (NL) Leeftijd: 6+
5min.
Gesproken taal: zonder dialoog

Een meisje wil graag een band met haar zus, die bedekt is met een vreemde grijze vacht. Die vacht is zacht en griezelig tegelijkertijd. Ze groeit tussen hen in, waardoor ze steeds verder van elkaar afdrijven.

 

Yourland

Peter Budinský (BE, SK, CZ) Leeffijd: 7+
85min.
Gesproken taal: Nederlands

Deze kleurrijke 3D-animatiefilm is een fantasierijke en geheimzinnige ontdekkingsreis door een verborgen wereld vol valstrikken, humor en… hart. Met de stemmen van Stany Crets en Peter Van den Begin.

De 10-jarige Riki loopt weg van huis, de instructies van een lichtgevende steen achterna. Hij belandt recht in de parallelle wereld Yourland waar hij zijn zwakke hart en alledaagse problemen vergeet. Yourland wordt bevolkt door excentrieke personages, wonderlijke machines en pratende apen en raven. Samen met de brutale maar moedige Emma, een metalen robot en een apengeneraal probeert Riki de magische steen uit de handen van andere gegadigden te houden. Hij houdt hem verborgen in zijn hart, hopelijk zit hij daar veilig?

Speelduur
105 min
Taal
Gesproken taal: Nederlands

Prijs

€8 / €2 (vt-statuut) / €4 (socio-culturele groepen)

Onderdeel van:
JEF filmfestival