In De Wolken (+3 - 5 jaar)

Kortfilmcompilatie
JEF Filmfestival
wo 22 feb 11.00u - 11.48u
wo 22 feb
11.00u - 11.48u

Films voor de allerkleinsten (3 tot 5 jarigen)

Loop je met je hoofd in de wolken? Dan droom je, toch? Of zweef je echt? Deze kortfilms zoeken het uit.
Onder de titel "in de wolken" krijg je 5 kortfilms na elkaar.

Hush hush kleine beer

Māra Liniņa (LV) -  Leeftijd: 3+
5min.
Gesproken taal: Ter plaatse ingesproken

Het is bedtijd. Heel voorzichtig tillen de beren hun kinderen op een donzig wolkenbed. Maar er is nog zoveel te ontdekken! Terwijl de volwassenen honing en bessen verzamelen, beginnen de kleine welpen te ravotten, raken ze verstrikt in een bal wolkenwol van het vriendelijke schaap en maken er een puinhoop van. De animatiefilm van Māra Liniņa verwerkt het Letse slaapliedje "Aijā žužu, lāča bērni" tot een knuffelbaar en poëtisch verhaaltje voor het slapengaan.
 

Niet ontploffen!

Alžbeta Mačáková Mišejková (CZ) - Leeftijd: 3+
8min.
Gesproken taal: Zonder dialoog

Twee kleine meisjes spelen met een bal. Maar na een kleine ruzie worden ze boos op elkaar. Hun woede doet hen opzwellen als ballonnen, ze vliegen helemaal naar de wolken. De meisjes zitten daarboven vast, en weten niet hoe ze naar beneden raken om hun katje te redden dat vastzit in de boom.

 

Poum Poum!

Damien Tran  (FR) - Leeftijd: 3+
5min.
Gesproken taal: Zonder dialoog

"Poum Poum" is een experimentele animatiefilm die probeert de rauwe, koppige en vreugdevolle energie van de maker over te brengen op de toeschouwer. Ontwikkeld met rudimentaire technieken en instrumenten: frame-per-frame animatie van tekeningen, oude zwart-wit vuile kopieermachines en minimale geluiden.

 

De gans

Jan Mika (FR, CZ) - Leeftijd: 3+
13min.
Gesproken taal: Zonder dialoog

Een jongen droomt ervan om een beroemde voetballer te worden, in grote stadions en voor een enthousiast publiek. Maar eerst moet hij in zijn kleine achtertuin een wedstrijd winnen tegen een gans.

 

Brieven uit het bos

Jelena Oroz (HR) - Leeftijd: 3+
12min.
Gesproken taal: Ter plaatse ingesproken

Een groep bosdieren wil leren schrijven. Een eekhoorn, een tijger, een egel en een olifant schrijven een heleboel verkeerde letters en door elkaar gehaspelde woorden. Uiteindelijk leren ze het belang van samenhorigheid, doorzettingsvermogen en wijsheid. Onderweg maken ze natuurlijk nieuwe vrienden die hen nog een paar geheimen van het alfabet influisteren.

 

Regie
Verschillende regisseurs
Speelduur
48 min
Land
various
Taal
NL gesproken
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

Prijs

€8 / €2 (vt-statuut) / €4 (socio-culturele groepen)