Susanne Kronholm

Van de Schoonheid en de Tijd

Vanessa Broes, Annelies Verbeke, Joke Emmers, Mohamed Ouaamari, Herman Van Goethem, Bart Moeyaert & Tutu Puoane (zang) – Ewout Pierreux (piano)
vr 13 jan 20.15u
vr 13 jan
20.15u
  • vr 13 jan
    20.15u
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

Waar is de tijd dat je - voor een publiek van welwillende grootouders, nonkels en tantes - je nieuwjaarsbrief mocht voorlezen? De Kern haalt deze mooie traditie van onder het stof en geeft zes interessante persoonlijkheden op de eerste vrijdag de dertiende (!) van het nieuwe, gezegende jaar 2023 de opdracht een nieuwjaarsbrief voor te lezen. Ze mogen daarbij terug- of vooruitblikken. Hun angsten beteugelen, dromen tegen de sterren op en aanbevelingen formuleren. Ze mogen hun wensen uitspreken en zegeningen afdwingen. Ze mogen verbieden, beteugelen, conserveren, oplijsten, afvinken en in vraag stellen. Of van dit alles een beetje, dat mag ook. Dan wordt zo’n brief een bouillabaisse van smakelijke sentimenten, afgekruid met schone bewoordingen.

2022 was zwaar, vol, verscheiden en toch ook, in weerwil van de donkere pagina’s, hoopgevend, warm en lichtgevend. Benieuwd welke richting 2023 zal inslaan? Kom luisteren. Naar de brieven én naar de gloedvolle jazz van Tutu Puoane en Ewout Pierreux.

Vanessa Broes ken je als de gastvrouw van onze literaire lezingen in bibliotheek Bist. Dat ze ook een straffe actrice is én beschikt over een fijngeslepen pen, dat is minder geweten. Joke Emmers stond op onze planken toen ze nog niet de bekende tv-, film- en theatercoryfee was. We zien haar erg graag aan het werk. Voor haar gigantische bijdrage aan de Vlaamse Letteren stak schrijfster Annelies Verbeke vorig jaar een welverdiende Ultima voor de Letteren op zak. Herman Van Goethem is historicus, jurist, hoogleraar en rector van de Universiteit Antwerpen. Heb je zijn indringende kroniek 1942 al gelezen? Bart Moeyaert is een auteur naar ons hart. Wij kunnen ons niet één werk van hem voor de geest halen dat teleurstelde. De auteur Mohamed Ouaamari tenslotte (lees zijn niet te versmaden Groetjes uit Vlaanderen) vinden wij de beste columnist van De Morgen.

kassa: € 16 | vvk: € 14