Peter Von Kant

Francois Ozon - 2022 – FR – 85 min.
di 28 feb 14.30u en 20.15u
di 28 feb
14.30u en 20.15u

De succesvolle regisseur Peter Von Kant woont samen met zijn assistent Karl, die hij slecht behandelt en vernedert. Dankzij de grote actrice Sidonie ontmoet hij Amir, een aantrekkelijke jongeman uit een bescheiden milieu, waar hij op slag verliefd op wordt.

 

Over de film:

De veel te vroeg gestorven Duitse filmauteur Rainer Werner Fassbinder bracht in 1972 Die Bitteren Tränen der Petra von Kant uit. Het relatiedrama draaide om een verbitterde maar zelfverzekerde modeontwerpster die door haar man opzij wordt gezet. Ze ontmoet de veel jongere Karin, een model waar ze direct verliefd op wordt en in huis neemt. Fassbinder baseerde zich op zijn eigen toneelstuk dat destijds al een cultstatus had verworven.

In deze remake van François Ozon blijft de toneelmatige aanpak van Fassbinder overeind, maar modeontwerpster Petra von Kant word vervangen door filmregisseur Peter von Kant.
Door vrienden en vakbroeders wordt hij op handen gedragen, maar door zijn echtgenoot is hij bij het grofvuil gezet. Zijn zwijgzame rechterhand Karl adoreert hem en volgt plichtsgetrouw al zijn belachelijk veeleisende bevelen op.

Regie
Francois Ozon
Cast
Denis Ménochet, Hannah Schygula, Isabelle Adjani, Khalil Gharbia
Speelduur
85 min
Jaar
2022
Land
FR
Taal
Frans
Ondertiteling
NL ondertiteld

kassa: € 7 | vvk: € 6

De Franse snelfilmer François Ozon waagt zich aan een remake van DIE BITTEREN TRÄNEN DER PETRA VON KANT, van zijn grote voorbeeld Rainer Werner Fassbinder en komt er mee weg.

Focus Knack