3 2 1 Piano | 3 concerten in Sint-Bavo

Drie unieke pianorecitals
Kerkconcert
zo 3 jul - zo 4 sep
zo 3 jul
-
zo 4 sep

De afkorting van het jaar 2022 is PD: Piano District.

Wilrijk PD wordt dankzij drie Belgische pianisten het centrum van de Europese pianowereld.

In de Sint-Bavokerk staat een Blüthner concertvleugel uit 1924 en Marie François, Piet Kuijken en Jan Michiels zorgen op respectievelijk 3 juli, 7 augustus en 4 september dat er om 16u voor de mondiale muziekliefhebber maar ‘1 plaats te zijn’ is.

 

Marie François neemt u als jongste veulen mee op een boeiende reis doorheen het pianospectrum, en dat doet ze letterlijk: haar bindteksten zijn bijna even interessant als de muziek van Mozart, Chopin, Debussy en Kapustin (ooit van gehoord?).

Piet Kuijken is de romantische ziel en laat u op verrassende wijze kennis maken met de muziek van van BeethovenChopin en (als specialist) Schumann. Piet is even oud als Geert, en dus iets ouder dan Marie… Hij studeerde o.m. bij Jan Vermeulen en Jan Michiels en specialiseerde zich in het bespelen van de pianoforte.

Jan Michiels droeg lange tijd de titel van laatste Belgische finalist van de Koningin Elisabethwedstrijd, maar ook zonder blijft hij uitzonderlijk: een mammoetrecital (135 minuten muziek van Chopin, Debussy, Kurtag en Ligeti). Een pauze is hier echt wel noodzakelijk.

Na elk concert kan u op het pianoplein voor de kerk napraten met een drankje en hapje of uitgebreider nagenieten in Park Steytelinck. Voor dat laatste best reserveren (www.steytelinck.be).

 

Op zaterdagavond voor elk concert geeft Geert Synnave een boeiende inleiding in het auditorium van het districtshuis: 17 uur voor jongeren, 19 uur voor volwassenen.

standaardtarief per concert:   
€ 16
-16 online: € 5
kansentarief: € 2

-------------

Op zaterdagavond voor elk concert geeft Geert Synnave een boeiende inleiding in het auditorium van het districtshuis: 17 uur voor jongeren, 19 uur voor volwassenen.