KERNBOM - comedy | muziek | theater

Festival
wo 12 apr - vr 14 apr
wo 12 apr
-
vr 14 apr

Tijdens de paasvakantie kan je voor het eerst genieten van een nieuw festival binnen de podiumkunsten: KERNBOM. Drie dagen lang bruist onze schouwburg van de energie door jong talent. De Kern zet per avond één mooie discipline centraal.

Kom jij graag drie dagen genieten? Bestel dan je combiticket aan € 25.
Bestel hier je combi-ticket of via rechterkolom. Met een combiticket in de hand trakteren wij je bovendien op één gratis consumptie per avond. 

----

woe 12 april - 20.15 uur: KERNBOM MUZIEK
Porcelain id & Rosa Butsi

Porcelain id is 24-jarige Rwandees Hubert Tuyishime (zij/hun). Als laureaat van Sound Track 2021, worden zij als een van dé muzikale beloftes getipt. De jury was lovend over hun krachtige teksten, sterke stem en unieke podiumprésence. Laverend tussen poëtische vocalen met invloeden van klassiek pop en lo-fi raakt deze muziek de juiste zenuwen: gevoelig, oprecht en authentiek.

&
Rosa Butsi, het alter ego van Roos Denayer, won Sound Track, het nieuwe concours van Vi.be en het clubcircuit in Vlaanderen. Met haar warme stem en zichzelf begeleidend op gitaar zorgt ze voor een oorstrelende mix van jazz en singer-songwriter. Muzikaal ondersteund door Trui Amerlinck op bas brengen ze in duo veelzijdige akkoordkleuren en uitgepuurde melodielijnen.

----

do 13 april - 20.15 uur: KERNBOM THEATER
Louis Janssens & Maxim Storms

Op de tweede avond van KERNBOM zetten we twee beloftevolle theatermakers op het menu. Louis Janssens is geen onbekende voor het kennersoog van ons publiek. Hij stond reeds in onze schouwburg met collectief Desnor. Tijdens Kernbom brengt hij zijn nieuwste solo Serenade. Het wordt een ode aan de liefde in al haar complexe facetten. Een grillig feest waarin de liefde queer is; ontwrichtend, verbindend, fluïde en ongrijpbaar.

Geïnspireerd door Franz Schubert verbeeldt Louis ons een nacht waarin een web van verhalen, liederen en teksten samenkomen. Zo ontvouwt zich een denk- en gevoelswereld waarbij de grote emoties niet worden geschuwd. Al associërend, citerend, dansend en zingend ontstaat er een groet aan de ander.

&
We vervolledigen de avond met Maxim Storms. Hij is een beeldenstormer die het metier leerde aan het KASK. Zijn werk wordt gekenmerkt met zijn ongerijmde humor, besnorde pokerface en feilloos gevoel voor timing waarin het absurde primeert. Brute chansons, kosmische collages en sponssculpturen zijn nooit veraf. De Standaard noemde hem al “de Charlie Chaplin van zijn generatie” vanwege de slapstick die Storms’ speelstijl kenmerkt. Wij nodigen hem voor KERNBOM uit met zijn nieuwste creatie Nuggets.

----

vrij 14 april - 20.15 uur: KERNBOM COMEDY

Roosje Pertz gidst je met haar aparte blik langs de geijkte paadjes van de middenklasse. Het meest ijzige publiek ontvlamt met Roosje Pertz als aanstekelijke MC!

Laurien Vereecken is 28, miserabel en alleen, maar wel in stijl. Ze schrijft een blog die Sex & the Shitty heet, waar ze vooral veel drama maakt van niets, want ‘t is niet dat ze ooit effectief op date gaat.

Senne Maes is een beginnende comedian en staat voor chaotische vertelling, vreemde gedachtegangen en verrassende wendingen. Probeer hem maar te volgen.

Warre Verlinden is 19 jaar en een heerlijke ontwapende podiumcharmeur. Samen met zijn ukelele en gitaar brengt hij een mix en eigen interpretatie van cabaret en stand-up.

David Galle brengt in sneltempo scherpe comedy, doorspekt met herkenbare, persoonlijke verhalen over dagelijkse onderwerpen. Als stand-upper bouwde hij een stevige live reputatie op en vormt hij het hoogtepunt van deze avond. 

----

standaardtarief: 
kassa: € 12 | vvk: € 10

Combiticket (3 dagen):
€ 25 

 

"Kernbom, een explosie aan talent"

Interview met theaterprogrammator Dries De Meester