© Koen Broos

Talk to me in French

Frank Mercelis
za 11 mrt 20.15u
za 11 mrt
20.15u
  • za 11 mrt
    20.15u
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

“Tekst en muziek vloeien wonderwel in elkaar, kronkelend en fonkelend, perfect uitgekiend zonder aan naturel te verliezen. Met veel gevoel voor humor ook, verbaal én muzikaal. De woord- en zinspelingen zijn zonder uitzondering relevant en goed gevonden.”
De Standaard ****

“Na vele omzwervingen als zanger, muzikant en acteur komt Frank Mercelis thuis in een heerlijk theaterprogramma. (…) De voorlopige bekroning van een erg veelzijdige carrière.”
Het Nieuwsblad ****

 

Een Amerikaanse vrouw krijgt van haar therapeute het advies om haar man Frans te laten praten tijdens het vrijen. Dat zal de remmingen weghalen, zowel bij hem als bij haar. ’s Avonds fluistert hij als een ware ‘Jean- Jacques’ lustig Franse woordjes in haar oor en wonder boven wonder: hun huwelijk is gered.

Ook zanger en acteur Frank Mercelis (je kent hem van onder meer Eddy et les Vedettes) laat zich inspireren door dit advies. Hij neemt de sensualiteit en het ritme van de Franse taal mee in de voorstelling Talk To Me In French; een persoonlijke, intieme en bij momenten sensuele muziekvertelling.

Samen met pianist Antoon Offeciers brengt hij deze keer niet alleen Franse chansons, maar vooral eigen Nederlandstalige songs, bewerkingen van bestaande nummers en pijnlijke verhalen over seksuele escapades en de stemmen in zijn hoofd.

Olga, het mooiste meisje van de EHBO-cursus is erbij. En ook Marilou, de buurvrouw uit zijn geboortedorp.

En Grace Jones natuurlijk.


Tekst, zang, gitaar: Frank Mercelis
Piano: Antoon Offeciers
Coach: Dimitri Leue
Kostuums: Eva De Mul

kassa: € 19 | vvk: € 17