© Rudy Trouvé | © Steven Hendrix

Double Bill

Dino and The Chicks ontmoeten Roland
za 18 feb 20.15u
za 18 feb
20.15u
  • za 18 feb
    20.15u
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

De derde en misschien meest verrassende dubbelaffiche dit seizoen is de combinatie van levende blueslegende Roland met de Antwerpse band Dino & The Chicks. Dit muzikale project met namen als Elko Blijweert, Rudy Trouvé, Jeroen Stevens en Stef Kamil Carlens is wat je noemt een Antwerpse supergroep. En dus een optreden waar in latere Belpop-afleveringen naar verwezen gaat worden als hét optreden van 2023. Hun eerste boreling The Hoboken E.P. verscheen net voor Corona alles plat legde wat recht stond. Net op tijd om ons door een tijdje opsluiting te loodsen. We zijn bijzonder vereerd en blij hen op het Wilrijkse podium te mogen verwelkomen en kijken nu al uit naar de ontmoeting met levende legende Roland Van Campenhout.

Inmiddels 74, met diepe wortels in blues en folk, is Roland iedere muziekstijl meester, gaande van jazz naar ethno tot psychedelic. Een levende legende, een archetype van een uitstervend ras. De ‘Sound Magician’. Bij het maken van zijn album Folksongs from a Non-Existing Land keerde Roland terug naar het oerlandschap in zichzelf. De trip door een onbestaande wildernis, een imaginaire wereld geeft een enorme voldoening, een shot aan eindeloze creativiteit. Roland deelt zijn oeuvre zelf in als Ethno-Pop-Folk want “Dat is de definitie die ik zelf leuk vind.” giechelt hij vrolijk, “Ik ben onderweg sinds de jaren stillekes, het bracht mij langs de meest diverse landen en continenten. En het zal nooit veranderen maar waar ik ook kom ontstaat muziek. Muziek die nieuwsgierigheid, transparantie en rusteloosheid ademt.”

Folk, blues, pop, ethno, … ? We stoppen muziek niet graag in hokjes want de muziek van deze oermuzikant pur sang is al die hokjes, en meer.

kassa: € 18 | vvk: € 16

© Steven Hendrix