Titus Simoens | Stephan Vanfleteren

Double Bill

Maurits Pauwels ontmoet Lieven Tavernier
vr 16 dec 20.15u
vr 16 dec
20.15u
  • vr 16 dec
    20.15u
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

Maurits Pauwels is het alter ego van duivel-doet-al Mauro Pawlowski. Omdat een eerder concert van Maurits Pauwels in De Kern geannuleerd moest worden, hadden we nog een tegoedbon van Mauro. Die wisselen we graag in door hem samen met een andere grootheid op ons podium te plaatsen. We hopen op een nummertje of twee waar Maurits een nummer van Lieven Tavernier meespeelt, maar in Mauro’s wereld is niets zeker op voorhand. Alleen van de schoonheid en de poëtische teksten kunnen we nu al zeggen: die zullen er zijn. In overvloed.

 

"Vraag aan december niet waar juli blijft, onder de sneeuw slapen de rozen."

Met die fantastische woorden opende Lieven Tavernier zijn album Verloren in de tijd. De Gentse bard krijgt niet alleen volgens ons te weinig aandacht op de radio. Zeg dat Marc Didden het gezegd heeft. Nochtans is elke luisteraar van zijn muziek het roerend eens: Lieven Tavernier is de grootste van het Nederlandstalige lied. De singer-songwriter, die zoveel klassiekers voor bevriende artiesten schreef en door hen op handen gedragen wordt, is ein-de-lijk opnieuw te gast in De Kern.

Bedeesd in de omgang, groots in zijn teksten. Met zijn nieuwste album Ik was daar ook hoor je opnieuw de grote Tavernier die fijnzinnigheid in zijn teksten legt en het samen met zijn band tot een muzikale voltreffer maakt. En dat in december. Kan het beter getimed?

We hopen alleszins die decemberdag in De Kern op de eerste sneeuw.  

kassa: € 18 | vvk: € 16

Playlist

nieuwsbericht - 25.08.2022