Johan Jacobs

Nerveuze Vrouwen: Slongs, Clara Cleymans, Inge Paulussen, Tine Reymer

Te Gek?!
za 22 okt 20.15u
za 22 okt
20.15u
  • za 22 okt
    20.15u
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk
    Geweest

Vier vrouwen.

Vier nerveuze vrouwen.
Ze horen stemmen in hun hoofd, denken in bochten en kronkels, zien wat wij niet zien.
Wat doen die vrouwen samen op een podium?
Ze zingen, ze zuchten en ze maken zich zorgen. Over de wereld en zichzelf.

Ze vertellen je wat het is om verloren te lopen in de donkere kamers van hun gedachten, de weg kwijt te geraken in hun kronkelige hersenen, op de dool te zijn tussen waan en werkelijkheid. Ze zingen het bloed van onder je nagels, krabben aan je ziel en plukken de eelt van je emoties.

Vier nerveuze vrouwen en een muziekband. De meest Antwerpse nerveuze vrouw heet Slongs (die van ons). Samen met nerveuze moeder Tine Reymer en tierelierende Clara Cleymans zingt ze donkere duetten in coupletten, terwijl Inge Paulussen rondjes draait in waangedachten.

Voor de teksten van deze voorstelling heeft Gerda Dendooven haar zinnen verloren en Hugo Matthyssen heeft er zijn hoofd op gebroken. De regie is in handen van Els Dottermans. Paul Poelmans houdt de mannen van De Laatste Showband in het gareel.

 

OPGELET:
In onze brochure kon u nog lezen dat Ella Leyers de jongste nerveuze vrouw zou zijn. Ella moest helaas deze productie verlaten wegens teveel nerveuze verplichtingen als presentatrice van De Ideale Wereld. Slongs neemt haar plaats in als vierde muzikale stem.

kassa: € 24 | vvk: € 22

Credits

Tekst: Gerda Dendooven en Hugo Matthyssen - Regie: Els Dottermans - Muziek: Laatste Show Band o.l.v. Paul Poelmans