Marie Bouly

Jazz Wilrijk

Tutu Puoane, Ewout Pierreux & Guests
za 1 okt 19.30u - 21.00u
za 1 okt
Vanaf 19.30u

Tutu Puoane en Ewout Pierreux zijn niet alleen op het podium, maar ook in het leven een fantastisch koppel. Ze kozen Wilrijk als nieuwe woonplaats en we zijn dan ook zeer vereerd om hen als kersverse curatoren van deze editie van Jazz Wilrijk voor te kunnen stellen. Ooit stonden ze samen met Toots Thielemans op het podium. Nu nodigen zij zelf de gasten uit voor het openingsconcert in De Kern. Dit wordt een jazzavond om nooit te vergeten.

Bezetting hoofdoptreden

  • Tutu Puoane
  • Ewout Pierreux (Keys)
  • Clemens van der Feen (Bass)
  • Dré Pallemaerts (Drums)
  • Special Guest: Tineke Postma (Altsax)

Locatie: Schouwburg De Kern – 19u30

 

Jazz Wilrijk blijft natuurlijk veel meer dan enkel het openingsconcert. Tutu en Ewout selecteerden jazzbands die aansluitend op het hoofdconcert op verschillende locaties in Wilrijk club-optredens geven.

Locatieoptredens

(verschillende locaties in Wilrijk vanaf 21u00)

 

ANTI-PANOPTICON

(locatie: Het Volkshuis - vanaf 21u00)
Mysterie en avontuur zijn belangrijke drijfveren voor Anti-Panopticon. De Vlaamse jazzsaxofonist Lennert Baerts schrijft uitgewerkte partituren die je zo onder de noemer hedendaags klassiek kan plaatsen en die tegelijk uitdagen tot improvisatie en eigenzinnigheid. Lennert omringt zich met musici die net als hem een jazzachtergrond hebben: drummer Jesse Dockx naast de uit Nederland afkomstige pianist Floris Kappeyne en contrabassist Tijs Klaassen.


DUOLOGY

(locatie: ’t Spant - vanaf 21u00)
Carlo Nardozza (trompet) en Christophe Devisscher (contrabas) brengen eigenzinnige interpretaties van overbekend repertoire, eigen composities en zelfs klassieke thema's, zoals ze die samenbrachten in hun recentste gezamenlijke CD 'Duology' uit 2015. Voor liefhebbers van frisse jazzstandards. Persoonlijk, warm en zonder franje gebracht. Een feest voor liefhebbers van lyrische muziek. Een absolute aanrader. 


MVR GROUP

(locatie: foyer De Kern - vanaf 21u00)
Meisjes die voor de saxofoon vallen en het nachtelijke jazzcircuit induiken, zijn op één hand te tellen. Marjan Van Rompay is één van hen. Op haar tiende koos ze resoluut voor de saxofoon, het instrument dat haar spontaan naar de jazz leidde. Marjan Van Rompay omringt zich met 3 topmuzikanten. Cyrille Obermüller (contrabas) Tim Finoulst (gitaar) en Toon Van Dionant (drums). 


OTTO KINTET

(locatie: De Nieuwe Kroon - vanaf 21u00)
Verbondenheid staat centraal in de muziek van de Brusselse Jazzband Otto Kintet. Het vijftal (!) wil mensen beroeren, live én op plaat met een boodschap van samenhorigheid. De groove based muziek van het gezelschap heeft veel aandacht voor gelaagdheid, ongewone maatsoorten en intrigerende akkoordenprogressies. Met Otto Kint (contrabas), Jeroen Capens (tenor sax), Lukas Somers (gitaar), Daniel Jonkers (drums) en Martin Salemi (piano en prophet).


PNOË- Πνοή *

(locatie: Bistro Jules - vanaf 21u00)
*Pnoë (πνοή) is een Grieks woord dat adem betekent. Het betekent ook “nieuwe leven in [iets] blazen”. Pnoë is een frisse, gevoelige, kleurrijke en vaak onvoorspelbare muzikale dialoog die licht, beelden en geluiden van Griekenland overbrengt en tegelijkertijd de traditie respecteert. Met Diana Pavlidi (stem, percussie) en Vasilis Stefanopoulos (contrabas, basgitaar, effecten, percussie, baglama).


STEFAN BRACAVAL QU4RTET

(locatie: Bar Valaar - vanaf 21u00)
Stefan Bracaval zet de dwarsfluit als jazz-instrument in de kijker. Met zijn QU4RTET brengt hij eigen repertoire, geïnspireerd door de jazztraditie, waarbij de focus ligt op improvisatie en swing.  Met Stefan Bracaval (fluit, bassfluit), Benjamin Sauzereau (gitaar), Hendrik Vanattenhoven (contrabas) en Nico Manssens (drums).

 

UNFINISHED BUSINESS

(locatie: Vizit - vanaf 21u00)
Unfinished Business is een jonge, kersverse band uit Antwerpen. Hun muziek ligt diep in de jazz geworteld maar krijgt steeds meer invloeden uit rock, funk en fusion. De muziek draait rond improvisatie, vrijheid en het samen streven naar muziek vol energie, plezier en sfeer. Elk optreden de muziek opnieuw tot leven brengen, elke keer anders, nooit één afgewerkt product,… Unfinished Business.
Met Seba Colson (trompet), Jeroen Reggers (elektrische gitaar), Samuel Cooremans (keyboard), Jef Manderveld (bass) en Simon Vanbrandt (drums).


BEN VAN BORTEL TRIO

(locatie: De Wapper - vanaf 21u00)

Het Ben Van Bortel trio brengt Jazz Standards en eigen stukken, alles in functie van het gitaarspel. Een interpretatie van verschillende stijlen, gemixt met de klassieke swing.
Invloeden van de vroege jaren 40, tot hedendaagse jazzmuziek. Op gitaar speelt Ben Van Bortel, met aan zijn zijde Jasper De Roeck (contrabas), vervolledigd door Julian Vleminckx (drum). 

 

gratis - reserveren aanbevolen

De favoriete jazzplaten van Tutu Puoane en Ewout Pierreux

Naar aanleiding van Jazz Wilrijk op 1 oktober vroegen we curatoren Tutu Puoane en Ewout Pierreux naar hun favoriete jazzplaten.

Jazzvinyl terug op de kaart

Muziekprogrammator Kristof Vancraybex over het nieuwe vinyl-aanbod in bib Bist. 

interview Tutu Puoane & Ewout Pierreux

Interview met Kernkunstenaars Tutu Puoane & Ewout Pierreux