Leontien Allemeersch

WOLF WOLF

Dromers
za 27 apr 20.15u
za 27 apr
20.15u
  • za 27 apr
    20.15u
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

Lente en beroering hangen in de lucht. Drie personages wensen zich echter terug te trekken in een cocon van winters duister; hun huis midden in de stad vormt een vacuüm waarbinnen ze bouwen aan hun eigen droomwereld. Hun spel wordt bepaald door erotische gevoelens, gedeelde obsessies en onderlinge krenking, dit alles in steeds wisselende constellaties. Maar ook zij slagen er niet in de realiteit buiten de deur te houden. Tenslotte valt hun paradijs ten prooi aan de ommekeer; het tragische einde wordt ingeluid.

WOLF WOLF is een spelers-makers-collectief dat eerder al nieuwe theaterbewerkingen maakte van Who’s afraid of Virginia Woolf? en Voorjaarsontwaken. Met hun Who’s afraid of Virginia Woolf? stonden ze op Theater Aan Zee 2019, waar ze de jongerenjuryprijs in de wacht sleepten en door de TAZ-jury lof kregen voor zoveel durf en acteervermogen. De voorstelling werd geselecteerd voor het TheaterFestival 2020. Drie jaar later werd ook Voorjaarsontwaken geselecteerd voor het TheaterFestival en mocht WOLF WOLF de Theaterprijs voor Meest gewaardeerde samenspel van De Acteursgilde in ontvangst nemen. In de vele lovende recensies over Voorjaarsontwaken werd gesproken over een groep multitalenten, over hun durf, oog voor detail en een onuitputtelijke energie en werden ze o.a. geroemd voor hun onbevangen branie, weltschmerz, tintelend spelplezier, liefde voor taal, pure sensualiteit, uitbundige humor en zinderend engagement.

Voor Dromers werkt WOLF WOLF collectief samen met Timo Sterckx, die ze leerden kennen als klasgenoot en imposante speler op het KASK in Gent. Timo maakt deel uit van theatergezelschap Krapp (Weird Tales, De Duivels) en speelde als acteur o.a. bij de Roovers en Theater Malpertuis. Dit seizoen is hij ook te zien in We gaan Deur, een regie van Bruno Vanden Broecke.


Van en met Naomi van der Horst, Imke Mol en Timo Sterckx
Van en zonder Pjotr Durlet (stage), Mitch Van Landeghem en Flor Van Severen
Scenografie en licht: Gilles Pollak
Muziek: Gilles Vandecaveye-Pinoy en Cesar De Sutter-Pinoy
Kostuum: Alexis Gerlach
Eindregie: Jan Bijvoet
Coproductie: Perpodium
Met dank aan Compagnie Cecilia, Theater Zuidpool, NTGent, c o r s o, de Vlaamse Gemeenschap, deAuteurs en SABAM

Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid via Casa Kafka, Leontien Allemeersch en Daan Borloo

Artistieke dank aan The Dreamers (Bernardo Bertolucci), Heilige onschuld (Gilbert Adair) en Die vreselijke kinderen (Jean Cocteau)

kassa: € 14 | vvk: € 12

Onderdeel van