Marie Bouly

Koen De Bouw, Chris Nietvelt, Tijmen Govaerts

De Leesmeesters
za 3 feb 20.15u
za 3 feb
20.15u
  • za 3 feb
    20.15u
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

We waren jong nog. Het was een andere wereld. Julien Schoenaerts  (de vader vàn) leefde nog en in die dagen dweilde hij de cultuurcentra af met een even eenvoudig als geniaal concept. Hij betrad het akelig lege podium en nam plaats achter een houten tafeltje dat vooraan stond. Boven dat tafeltje hing een gloeilampje dat oplichtte van zodra de meester neerzat. Hij wierp een blik op het publiek, haalde diep adem, sloeg een schriftje open en … las Het Dwaallicht voor, de geprezen novelle van Willem Elsschot. Althans, in onze herinnering gebeurde het zo. In september ’23 vroegen wij drie van de mooiste theaterstemmen die hier en nu rondlopen of ze in Juliens voetsporen wilden treden. Opkomen, naar vrije keuze een tekst voorlezen en het podium doorgeven. Ellis Meeuwsen, Bruno Van den Broecke & Sofie Decleir zorgden voor een meer-dan-memorabele avond.


En dus gaan we voor editie #2, ditmaal met Tijmen Govaerts (schitterende kerel, goed voor een geweldige rol in Zuidpools Long Day’s Journey into Night (vorig seizoen te zien in De Kern), en dat zal iedereen ook beamen die 1985 zag, de tv-reeks over de Bende van Nijvel, Chris Nietvelt (godin van het Vlaamse theater, mijn god, we krijgen slappe knieën bij het idee alleen al dat ze naar Wilrijk komt!) & the one and only Koen De Bouw, die gepland stond voor de eerste editie maar door omstandigheden forfait moest geven. Zijn wraak zal hopelijk zoet zijn.  

 
Drie stemmen, 3 timbres en 3 intonaties. Driemaal ongeveer 30 minuten. Drie heerlijke, fascinerende ontdekkingsreizen in de wonderlijke wereld der … wonderlijke wereldliteratuur. 
Het definitieve programma maken we bekend op onze site, maar eerlijk? Geef deze dame en heren een telefoonboek of een verzameling winkellijstjes en ze maken er nog een avond van die je niet licht vergeet. 
De Leesmeesters. Want acteren…? Acteren begint met spreken…

kassa: € 14 | vvk: € 12