De Eenzame Uitvaart

VONK & Zonen
Van de Schoonheid en de Troost
zo 29 okt 14.00u
zo 29 okt
14.00u
  • zo 29 okt
    14.00u
    Schoonselhof, Hoboken (Antwerpen)
    Krijgsbaan 100 - 2660 Hoboken

De Eenzame Uitvaart geeft een poëtisch laatste saluut aan mensen die tijdens hun leven meestal buiten de boot vielen en zonder aanwezigheid van naasten worden begraven. Wat rest is enkel nog het kleine ritueel: de urn of de kist, de bloemen én… het gedicht. Het literaire project waaraan in Antwerpen de beste dichters aan meewerken, maakt eenzaamheid zichtbaar en aanwezig in de vorm van een gelegenheidsgedicht dat speciaal voor de overledene wordt geschreven en, bij het afscheid, voorgedragen door de aanwezige dichter zelf. Op onze vraag stelde de literaire organisatie VONK & Zonen een middag samen rond de minst fortuinlijken die eenzaam heengaan. 
We gedenken hen met een wandeling over het Schoonselhof en een koffietafel in Fort 8. Yella Arnouts en Lotte Lola Vermeer begeleiden je over de parkbegraafplaats en vertellen over de verhalen die ze meemaakten tijdens de Eenzame Uitvaarten. Aansluitend kan u aanschuiven bij een volwaardige koffietafel met, tussen de pistolets door, poëtische interventies van eenzame uitvaartdichters Maarten Inghels, Lies van Gasse en Stijn Vranken. Een gloedvolle middag als een eerbetoon aan de eenzaamheid, de al te vaak over het hoofd geziene stille dood.

wandeling – 14 uur – Begraafplaats Schoonselhof (ingang Krijgsbaan 100, 2660 Hoboken) & poëtische koffietafel – 16 uur – Fort 8